Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – O grupare specializată în cultivarea ilicită de droguri a fost destructurată vineri, 22 septembrie, de autorităţile din două judeţe. Fostul șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin, Marius Cîrpean și fiul acestuia au fost reținuți pentru 30 de zile pentru săvârșirea înfracțiunii de trafic de droguri de risc.

Poliţia judeţului ne informa, în dimineaţa de vineri, despre derularea a patru percheziţii domiciliare pe raza oraşului Bocşa, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cultivat ilicit droguri de risc, urmând să fie puse în executare opt mandate de aducere, pentru audierea suspecţilor la Reşiţa, precum şi pentru dispunerea de măsuri legale, după caz.

În urma percheziţiilor executate la Bocşa de poliţişti şi procurori cărăşeni, au fost ridicate 400 de plante de cannabis – aflate în diferite stadii de creştere şi prelucrare –, bunuri folosite la cultivare şi înscrisuri care dovedesc activitatea infracţională.

„Gruparea infracțională ar fi început cultivarea de cannabis în anul 2016, în zona orașului Bocșa. Procedeul de cultivare ar fi fost realizat cu ajutorul instrumentelor și produselor specifice culturilor in-door și out-door de droguri, procurate prin intermediul internetului“, ne informează Poliţia judeţului.

La activităţi au participat și poliţişti timişeni, alături de cei cărăşeni şi de jandarmi. Potrivit anchetatorilor, acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

UPDATE. Vineri seara, în jurul orei 21, magistrații de la Tribunalul Caraș-Severin au admis propunerea DIICOT și au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin, Marius Cîrpean și a fiului acestuia pentru trafic de droguri de risc, fără drept, în formă continuată.