Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Schimbările climatice au fost puse pe tapet în cadrul dezbaterii organizate de primărie. Dialogul moderat de specialiștii Asociației Reper 21, Bogdan Gioară și Ana-Maria Pălăduș, a avut ca temă pactul climatic european, peste 30 de cetățeni răspunzând invitației de a participa la un dialog despre atuurile Reșiței de a se adapta la provocările date de criza climatică!

Din discuții s-au desprins obiective clare vizând dezvoltarea spațiilor verzi, modernizarea transportului public, noi piste și mai multe rasteluri de biciclete, conectarea orașului cu trasee de drumeții în zona pădurilor periurbane. Sunt doar câteva dintre ideile rezultate din dialog. „Pentru o comunitate aflată în schimbare radicală, importanța acceptării de către comunitate a acestei direcții este esențială. În acest context, municipalitatea trebuie să se implice constant în informarea cetățenilor cu privire la proiectele derulate și la beneficiile pe care acestea le aduc.”, informează primăria.

Întrucât schimbările climatice sunt deja o problemă pe care generațiile următoare o vor resimți mult mai puternic, a avut loc și o sesiune de formare cu reprezentanții școlilor înscrise în Programul „Școală durabilă”. Primăria Reșița derulează acest program în parteneriat cu Asociația Reper 21, unul dintre scopuri fiind înființarea cluburilor de dezvoltare durabilă în școlile din oraș.

JCS-I.I.