Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta cred reprezentanţii municipalităţii, care ne-au convins că nu doar salariile îi determină pe oameni să se mute dintr-un loc în altul, mai ales după ce s-a investit pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii!

„Oamenii se deplasează dintr-un loc în altul din două motive, nu doar unul, pentru că majoritatea gândesc motivul financiar, spune primarul Ioan Popa. Nu este aşa, nu este atât de simplu. Sunt două valenţe, una este cea financiară, iar cealaltă este calitatea vieţii. E important şi unde trăieşti, cum trăieşti, ce faci cu copiii, ai o sală de sport, ai un bazin olimpic, ai un cinematograf, ai un mall, ai un loc de joacă civilizat, ai unde să-ţi petreci timpul liber în natură. Şi atunci ceea ce mă împinge înainte acum este să cresc calitatea vieţii în oraş. Sunt câteva zone importante la care oamenii se gândesc. Pe educaţie, avem cele nouă colegii şi licee care au fost abordate integral – în afară de «Sabin Păuţa» – şi se modernizează toate, avem cinci şcoli gimnaziale, cinci grădiniţe, asta înseamnă că educaţia va fi pusă la punct. Chiar acum câteva săptămâni am câştigat un proiect de finanţare cu fonduri europene de 3,5 milioane de euro, şi vom lua 7.600 de tablete, 500 de calculatoare şi 500 de table electronice“.

Însă tocmai loviturile date de acest virus au schimbat lucruri. „Vedeţi unde ne-a dus pandemia şi unde am fost obligaţi să stăm cu copiii într-o situaţie destul de ciudată, nu numai copiii, ci şi cei care lucrează remote de acasă. Dar această experienţă tristă, dar interesantă, sunt convins că va schimba foarte mult mentalul uman şi este şi o chestiune pe care mizez. Poate că, crescând calitatea vieţii în oraş, putem determina mai mulţi oameni din exterior să vină să lucreze de la Reşiţa. Sunt domenii în care poţi să lucrezi indiferent unde te afli. Şi dacă noi reuşim să schimbăm faţa acestui oraş, sunt convins că vom determina oameni să vină înspre oraş“, a încheiat Nelu Popa.

La listă se adaugă funicularul, tramvaiul, podurile pietonale şi toate celelalte proiecte care urmează această direcţie.

JCS-A.M.