Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Spunea șeful liberalilor cărășeni, senatorul Marcel Vela, prezent la Bocșa, unde le-a cerut cetățenilor să-l sprijine atât pe viitorul edil, cât și pe echipa sa de la Consiliul Local, fapt ce va facilita implementarea proiectelor necesare orașului!

Eugen Cismăneanțu este primarul care a reușit să obțină finanțări istorice pentru orașul Bocșa, timp de două mandate, începând din 2012. Și crede că administrația actuală a bătut pasul pe loc vreme de 3 ani în care s-a chinuit doar să-i răstoarne proiectele care, multe, ar fi trebuit deja încheiate. Bocșa ar fi trebuit deja să aibă străzi asfaltate, trotuare terminate, piste de biciclete și multe altele, dar administrația actuală a dat drumul exploziv lucrărilor abia în ultimul an de mandat, făcând totul în grabă, în detrimentul calității.

Cismăneanțu vine, pentru Consiliul Local, cu „o echipă tânără, pregătită să se pună la dispoziția orașului nostru. Vă rog să ne acordați încredere, urmează o perioadă grea! Noi suntem oameni muncitori, am ales o echipă și pe criterii de disponibilitate de muncă. Pentru că în orașul nostru va fi mult de lucru de aici încolo și avem nevoie de oameni serioși, oameni care să nu fie racordați la banul public, să nu vină pentru un interes personal, ci pentru interesul tuturor și al orașului nostru. De ce îmi doresc din nou și de ce m-am pus la dispoziția orașului din nou și îmi depun candidatura azi? Pentru foarte multe motive! Azi, când observăm ce se întâmplă în oraș, o grabă extraordinar de mare, nu mai are importanță calitatea lucrărilor, absolut nicio procedură care ar trebui respectată. Se lucrează haotic după ce actuala administrație s-a chinuit, 3 ani de zile, să distrugă toate proiectele europene pe care eu le-am lăsat în primăria orașului nostru.“

A pierdut fotoliul de șef al urbei în 2020, însă implicarea sa în viața Bocșei nu a încetat, fiind chiar mai veche decât poziția de primar. Mai exact, din 2003, când a pus bazele fundației „Triumful inimii“, o fundație care s-a dorit un sprijin pentru mulți locuitori ai urbei, devenind o emblemă, un simbol al orașului, prin care a reușit să facă multe.

Fără proiectele realizate de administrația Cismăneanțu, cei care i-au urmat n-ar fi putut contura parcul din fața primăriei, asfaltarea altor 21 de străzi din Bocșa Română, Casa de Cultură, cinematograful – unde ar fi modificat proiectul, scumpind acoperișul cu aproximativ 150.000 de euro, costurile cu acesta ajungând la 220.000 de euro –, muzeele Constantin Gruescu și Constantin Lucaci.

Eugen Cismăneanțu a amintit și faptul că „nu există o stradă din cele 53 de străzi care se află în contractul de 10.300.000 de euro, bani pe care i-am obținut pentru Bocșa în anul 2019, când am semnat contractul de finanțare“, cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim. „Trebuia azi să circulăm pe trotuare realizate, pe străzi noi, să avem spații verzi, pentru că am lăsat tot ce aveau nevoie, inclusiv licitația făcută, constructor. Și vedeți ce se întâmplă după 3 ani de zile, după ce eu am plecat din primărie! Toate aceste lucrări trebuie să continue!“

S-a vorbit despre o competiție dură, despre necesitatea strategiei și mobilizării pentru a vota, nu doar pe Cismăneanțu ca primar al orașului Bocșa și pe Romeo Dunca pentru șefia județului, ci și pe echipele de consilieri ale acestora, pentru ca blocajul actual din Consiliul Județean să nu se mai repete nicăieri.

Vela a subliniat: „Trebuie să vorbiți, să fie cu toții mobilizați pentru ca Bocșa să poată avea o nouă șansă, Eugen, consilierii locali, Dunca, consilierii județeni, cu toții să ne bucurăm că am avut izbândă și că schimbăm tot ceea ce se va întâmpla în Bocșa, cu nou primar, consiliu local, consiliu județean și viitor preș al CJ, Romeo Dunca. Romeo Dunca este în această competiție pentru că dorește să continue ceea ce a început și n-a reușit să realizeze până în prezent, neavând în ultimul an o majoritate care să-i voteze toate propunerile. Nu este suficient ca oamenii să-i voteze doar pe Cismăneanțu și pe Dunca! Este foarte important ca aceștia să aibă majoritatea în Consiliul Local și în Consiliul Județean, pentru implementarea proiectelor și programelor. Există o șansă enormă și este un tren în gară în care dacă nu urcăm acum, l-am ratat! Mai sunt finanțări până în anul 2027, în această etapă de finanțare.“

Despre Cismăneanțu, șeful liberalilor cărășeni a dezvăluit că „l-am admirat și tot timpul am apreciat felul în care se implica în administrație, abnegația pe care o arăta când se lupta pentru Bocșa, pentru proiecte și pentru tot ceea ce a dorit să facă pentru primăria orașului și pentru bocșeni.“ Plus că a reușit să aducă Transavia la Bocșa, „companie de renume național și internațional, vrea să aducă înapoi și energiile plecate peste hotare, să țină acasă tinerii, vom fi alături de el să creeze noi loc de muncă, pentru ca Bocșa să aibă un viitor frumos. Sunt sigur că vom reuși! (…) Dorim ca Bocșa să fie la fel ca aici (la sediul fundației „Triumful inimii“ – n.r.), un colț de rai pentru Banat și Caraș-Severin.“

Vela a încheiat precizând că nu mai lungește discuțiile, întrucât „trebuie să intrăm în primărie pentru câteva minute. Dar după 9 iunie vom intra definitiv, pentru 4 ani“.

JCS-A.M.