Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Și ca să fie tacâmul complet, era și sub influența alcoolului și, posibil, a psihoactivelor! E isprava unui timișorean oprit în trafic de polițiștii din Oravița!

Ieri, la ora 17.20, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care circula pe strada Cloșca, din Oravița, cu viteza de 137 km/h, având ca pasageri pe bancheta spate doi minori, asigurați cu centura de siguranță.

Potrivit Poliției Caraș-Severin, bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând că avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea privind consumul de substanțe psihoactive, au rezultat suspiciuni privind consumul uneia dintre substanțe. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, rezultatul analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit în acest caz. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional pentru depășirea limitei de viteză și pentru faptul că nu avea asigurare obligatorie de răspundere auto civilă, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și i-au fost retrase certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Săptămâna aceasta, polițiștii din Caraș-Severin continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum și de trafic.

Astfel, vineri, 19 aprilie, timp de 24 de ore, polițiștii desfășoară acțiunea “Speed Marathon“, conform Planului de Operațiuni Roadpol pentru anul 2024. Pe parcursul activităților vor fi folosite toate mijloacele tehnice din dotare pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a  legislației în domeniu, în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranță rutieră.

JCS-A.M.