Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Dacă tot vine vara, să o celebrăm așa cum trebuie. În cazul în care ești născut vara, înseamnă că ești obișnuit cu petrecerile ad hoc de pe plajă sau din vacanțe cu prietenii. În fiecare an și în fiecare vară tu și prietenii tăi vă decideți să mergeți în vacanță și spuneți că vă întoarceți până de ziua ta.

Însă, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, alegeți să prelungiți vacanța și tu ajungi să îți serbezi ziua în vacanță la un local unde ai rezervat o masă. Dacă totuși nu mai ești în vacanță cu prietenii atunci când vine ziua ta, o variantă mai ieftină este să îți serbezi ziua la tine acasă. Niște scaune în grădină sau niște mobilă mutată în apartament pentru a face loc prietenilor numeroși și cel mai important, niște sticle de alcool.

Dacă îți surâde ideea de mai sus, dar ești confuz în legătură cu ce băuturi ai putea să cumperi pentru petrecere, îți facem noi câteva recomandări. Ca să nu stai să îi întrebi pe fiecare în parte ce băuturi preferă, mai bine iei câte puțin din fiecare, ca să mulțumești pe toată lumea. Recomandat ar fi să nu exagerezi cu cantitățile pentru că scopul nu este să vi se facă rău de la băutură, ci doar să vă distrați. Astfel, iată câteva băuturi populare care la fiecare petrecere sunt nelipsite de pe mese:

Berea

Berea este un clasic în lumea băuturilor de la petreceri. De ce? Pentru că nu are mult alcool, este aromată și se potrivește de minune, mai ales la grătare. Pe lângă toate astea, berea mai este și ieftină, așa că vreo două baxuri de bere la doză pot ajunge pentru o petrecere relativ mare.

Dacă tot a venit sezonul cald, ce poate să fie mai plăcut, dacă nu chiar o bere rece, abia scoasă din frigider? În principal ai de ales dintre două tipuri mari de bere, cea blondă care este o alegere foarte populară, dar și cea brună care are un anumit gust ce poate să nu fie chiar pe placul tuturor.

Vinul

Când vorbim de vin, mai ales în țara noastră, vorbim despre bunicul băuturilor alcoolice. De ce? Pentru că până și strămoșii romani îl consumau. Vinul este o bautura potrivită pentru cei care preferă să socializeze și sunt mai retrași. Dacă și tu faci parte din categoria asta, îți recomandăm să iei un pahar de vin și să îi cauți pe cei care mai au pahare de vin în mână. Mai mult ca sigur că și ei sunt în căutarea unui om cu care să poarte o conversație.

Pe piață sunt trei variante principale de vinuri: vin roșu, vin alb și vin rose. De obicei, vinul roșu este cel mai aromat și vinul cu cel mai impresionant buchet, însă asta depinde de gusturile fiecăruia. Dacă nu ești un cunoscător de vin și vrei să mergi la sigur, îți recomandăm orice vin din gama Purcari.

Șampania

Am ajuns și la regina serii, șampania. Ea este indicele eleganței și al stărilor de bine. O confuzie destul de întâlnită este cea dintre vinul spumant și șampanie. Poate ai crede că ele desemnează același lucru, însă sunt diferite. Vinul spumant are arome mai vii, mai fructate și bulele mult mai sesizbile, în timp ce șampania este o băutură fină, cu un gust discret și cu bule fine.

Acum că am stabilit această diferență dintre șampanie și vin spumant, haide să vorbim despre regină. La ocazii speciale, șampania este cea mai potrivită băutură cu care poți să termini seara. Și dacă nu te-a surprins până acum, gândește-te că până și momentul în care desfaci sticla este un show. Când deschizi sticla, toată lumea este atentă la dopul care sare departe și la spuma care curge pe sticlă și pe cel care o desface, dacă nu este atent.