Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele au pierdut meciul de la Timișoara, cu penultima clasată.Asta deși, cu câteva zile înaintea meciului de campionat de la Timișoara, antrenorul formației CSU Reșița, prof. Cristian Busuioc, avertiza că studentele nu vor avea viață ușoară.

Diferența de 27 de puncte din clasament a fost anulată de ambiția formației gazdă, care a dat o replică neașteptat de bună. Echipa Reșiței nu s-a regăsit, ratările s-au succedat cu repeziciune, iar faza de apărare nu a fost acum punctul forte al studentelor din municipiul de pe Bârzava. CSU de Vest Timișoara s-a impus cu 33-29 (18-17).

„Când ratezi patru aruncări de la 7 metri și peste zece aruncări de pe semicerc, din situații de unu la unu cu portarul, plus ce a mai fost de la linia de nouă metri, nu ai cum să câștigi. Este o înfrângere pe care trebuie să ne-o asumăm. Am pierdut pe mâna noastră, am ratat extrem de mult, și de la șapte metri și din situații clare pe semicerc. Nici apărarea n-a funcționat, nici poarta n-a mers. Asta este, trebuie să învățăm din acest eșec care vine ca un duș rece pentru noi. Am spus că nu vom avea meci ușor la Timișoara, așa a fost, gazdele s-au mobilizat exemplar și nu au arătat ca o echipă de pe penultimul loc al clasamentului. Rămâne să ne concentrăm pe meciurile următoare, pentru că ne așteaptă meciuri și mai grele”, a spus antrenorul Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Maria Popescu, Delia Roman, Andra Ioța – Alina Cristea (12 goluri), Adriana Voina (10), Alexandra Dinu (2), Diana Boriceanu (2), Alexandra Bucur (1), Andrada Stamin (1), Claudia Baldovin (1), Denisa Ion, Lorena Mocodean, Gianina Iung.

CSU Reșița a ratat șansa de a trece pe primul loc și a rămas pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul CSM Slatina, care a stat în această etapă. Echipa reșițeană va disputa următorul meci duminică, 19 februarie, pe teren propriu, cu Mureșul Târgu Mureș. O victorie ar asigura Reșiței prezența pe podium la finalul sezonului.