Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Partida din etapa a XIII-a a Ligii 2 dintre FC Unirea Dej și CSM Reșița s-a încheiat cu victoria rosso-nerilor, scor 3-1, iar formația antrenată de Flavius Stoican a obținut astfel al doilea succes la rând din acest campionat! Pentru Reșița au marcat Fărăgău (minutul 2), Drăghiceanu (minutul 62) și Negru (minutul 78), iar Denis Golda a înscris pentru Dej în minutul 32!

Jucătorii din Valea Domanului au demonstrat în ultimele două partide că știu să și câștige atunci când conducătorii îi amenință cu blocarea salariilor. Cu două victorii la rând, Reșița a părăsit zona retrogradării și are șanse să încheie acest an calendaristic undeva în jumătatea superioară a clasamentului în cazul în care va câștiga următoarele două meciuri, cu CSM Alexandria (acasă), o echipă modestă a Ligii 2, și cu liderul la zi, CSC Șelimbăr (în deplasare)!

„Am obținut o victorie meritată. Am început foarte bine jocul, am marcat, apoi am suferit un pic din cauza unei lovituri libere, unde gazdele au reușit să egaleze. Cred că am fost echipa care a vrut mai mult să câștige, avem un moral bun și mă bucur pentru jucătorii care au marcat. Mă bucur pentru Fărăgău, deoarece este la al doilea meci consecutiv în care a reușit să înscrie, apoi Drăghiceanu a avut o evoluție foarte bună, încununată cu un gol. Este adevărat faptul că și Negru a avut o evoluție foarte bună. El este încă tânăr și îmi pun mari speranțe în el. Aceștia sunt cei evidențiați, deoarece au reușit să marcheze, dar fără ajutorul colegilor nu s-ar fi întâmplat acest lucru. A fost o victorie meritată, am obținut trei puncte importante pentru noi și la fel de important este faptul că legăm victoriile. Este clar faptul că moralul echipei a crescut, dar trebuie să rămânem concentrați până la final. Avem două săptămâni de pauză în care vom putea regla și lucrurile care nu funcționează. Ca la oricare echipă, mai sunt lucruri de îmbunătățit. Cred că la acest meci cu Unirea Dej noi am fost echipa care a avut o posesie mai bună, care și-a creat ocazii și care a controlat jocul. Aici se adaugă dorința fiecărui jucător de a câștiga meciul și de a demonstra că îmbracă cu drag acest tricou. Suntem o echipă care vrem să devenim din ce în ce mai bună. Diferența s-a făcut la atitudine și era și normal acest lucru. Mi-a fost teamă să nu intervină acea relaxare, dar am avut o discuție mai bărbătească cu jucătorii. Lucrurile au fost așa cum ne-am dorit și am putut pleca bucuroși de la stadion.”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Dudea (cpt.), Rimovecz, Gomboș, Isac, D. Fărăgău, Fota, Drăghiceanu, Cip. Rus (Al. Negru 60′), Lascu (Ndiaye 60′). Rezerve: Ct. Căpățână – Andr. Burlacu, Domil, Al. Sabău, Fr. Cristea, Bărboianu, Chera.

Unirea Dej: R. Pop – Piftor, Kereki, D. Pop, Al. Șuteu, Chira, Ad. Pop, Vic. Stancovici, Golda, Blaj (Zamfirescu 78′), Ciocan (Fulga 64′). Rezerve: Cl. Chindriș, Anca-Trip – Negrea, Vl. Stancovici, Georgiu, Pruteanu, D. Șuteu.

În urma acestui succes, CSM Reșița s-a îndepărtat de locurile retrogradabile, a urcat pe 14 și a acumulat 16 puncte. Etapa a XIV-a va avea loc pe 25 noiembrie, când rosso-nerii vor juca acasă cu CSM Alexandria (locul 19, cu 8 puncte), o altă echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării.

JCS-Ștefan Moraru