Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După ce FRF a decis ca actuala ediție de Liga 3 să fie suspendată, oficialii federației au luat o nouă hotărâre, în urma unei videoconferințe, cu privire la Liga 2. Cluburilor le-au fost prezentate trei scenarii, iar, ca urmare a votului reprezentanților cluburilor, varianta cu numărul trei a fost cea care a avut câștig de cauză!

Astfel, în Liga 2 va avea loc un play-off cu înjumătățirea punctelor pentru primele șase echipe clasate și câte cinci jocuri de fiecare. În ceea ce privește retrogradarea, niciuna dintre echipele din liga secundă a României nu va coborî în Liga 3.

FRF a propus trei scenarii, după cum urmează:

  • Primul a fost ca toate cele 14 etape rămase să se dispute.
  • Al doilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2.
  • Cel de-al treilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și „înghețare” a sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni.

Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariu 3. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele.

Cele șase echipe participante la play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București. Acest format ar urma să înceapă pe 4 iulie.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a explicat care a fost decizia luată în ceea ce privește reluarea Ligii 2:

„Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga a doua s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1.

Pe 4 iulie se va relua sezonul, toate echipele care și-au depus dosarul pt Liga 1, care sunt în primele 6 clasate, vor disputa un play-off. Meciurile primelor 3 echipe se vor juca pe terenul lor.

Vom avea maximum 23 de echipe în Liga 2. N-am încheiat procedurile de licențiere. Pentru echipele de pe locurile 7-18, competiția se încheie, nicio echipă nu va retrograda. Liga a treia nu va retrograda pe nimeni, iar din liga a treia în a doua vor promova echipele de pe primele două locuri și învingătoarea barajului”, a explicat Burleanu.

JCS-Ș.M.

 

Adaugă comentariu