Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 27 mai, cu scorul de 5-0, partida retur cu ACSO Filiași, din semifinala barajului pentru promovarea în Liga 2!  După 2-2 în tur, băieții lui Călin Cheregi au reușit să se impuna fără nicio emoție, grație golurilor înscrise de Aboubacar Gakou (minutul 20), Bogdan Szijj (minutul 33), Marian Drăghiceanu (minutul 45) și Sebastian Velcotă (minutele 70 și 84)!

În cealaltă partida, CSM Deva a remizat, scor 2-2, cu Șoimii Lipova, după ce în tur scorul de fost de 1-0 pentru elevii lui Ștefan Nanu. Așadar, pentru a promova în Liga 2, Reșița va trebui să treacă, în dublă manșă, de Deva.

„A fost într-adevăr o mână de goluri, dar vreau să rămânem echilibrați în continuare. Ne așteaptă un duel final foarte greu cu Deva și trebuie să ne bucurăm ponderat. Băieții au tot dreptul să se bucure, merită acest lucru și suntem echipa care a meritat să câștige. Mulțumim acestor minunați suporteri, care chiar dacă a plouat torențial au fost alături de noi. Ne-au condus spre această victorie minunată și le dedic acest succes tuturor spectatorilor, chiar și celor care ne contestă în continuare. Așa este frumos, să avem și contestatari și acest lucru arată că avem valoare. Am schimbat sistemul cu 30 de minute înainte de meci. Am pregătit două sisteme și pot să spun că am fost curajoși. Am jucat cu două vârfuri, am antrenat acest sistem, pentru că nu puteam să-l punem în practică imediat. Țin să-i felicit pe cei doi atacanți, care au respectat perfect sarcinile de joc. Aș dori să-l scot în evidență pe acest Marian Drăghiceanu, care din punctul meu de vedere, de vreo 6-7 etape, este sufletul și creierul echipei. Jos pălăria pentru acest copil. Felicit toți jucătorii, dar pe Drăghiceanu în mod deosebit. Dacă vom aborda meciurile cu Deva așa cum l-am abordat pe acesta de acum, vor fi două partide deschise oricărui rezultat. Dacă vom aborda meciurile cum am început jocul de la Filiași, mai ales primele 15 minute, vom avea probleme. De aceea trebuie să rămânem echilibrați. Ne dorim să promovăm. Sper ca jucătorii care s-au accidentat să revină. Aboubacar, din ce am înțeles, are doar o contractură, iar faptul îmbucurător este că revin Alin Dudea și Vlad Chera!’’, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

CSM Reșița: Cristian Zimmermann, Cornel Ardei, Ștefan Bărboianu, Sergiu Rimovecz, Nicușor Fota, Alexandru Dane, Ionuț Popescu, Sebastian Velcotă, Marian Drăghiceanu, Alexandru Negru și Aboubacar Gakou. Rezerve: Cătălin Căpățână, Laurențiu Breșneni, Alin Dudea, Bogdan Szijj, Cristian Domil, Robert Petre, Remus Trancă, Gabriel Gomboș și Paul Mereu.

Reșița va juca pe data de 3 iunie, în deplasare, la Deva, pentru ca returul să se dispute pe 7 iunie, în Valea Domanului.

JCS-Ștefan Moraru