Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița va juca sâmbătă, 27 august, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu CS Phoenix Buziaș, în prima etapă a Seriei a VIII-a a Ligii 3!

Proiectul din acest an este unul diferit, n-au mai fost aduși jucători cu nume, iar promovarea nu mai este obiectivul primordial. Reșița se va baza în acest sezon în mare parte pe jucătorii tineri din lot și se dorește formarea unei echipe competitive cu care ulterior, la momentul potrivit, să se atace promovarea în Liga 2.

Totuși, sub comanda lui Cheregi, deși nu s-au mai făcut investițiile din ultimii doi ani, echipa a arătat destul de bine în pregătire, reușind să câștige toate jocurile amicale. Înaintea primului joc oficial, rosso-nerii nu se vor putea baza pe Velcotă, care s-a accidentat la ultimul meci de pregătire.

„Mai sunt mici reglaje care trebuie făcute înainte de startul acestui sezon, ele fiind firești și normale. Am identificat anumite lucruri care trebuie îmbunătățite și la ultimul joc amical, cel cu Ineu. În urma acestor probleme pe care le-am identificat în ultimul joc de pregătire, am încercat să corectăm din greșeli în săptămâna de dinaintea primei etape din campionat. Cred că până la startul competiției vom fi 100% concentrați pe ceea ce ne dorim să facem. Legat de partida cu Buziaș din prima etapă, întâlnim un adversar bun, care are un antrenor preocupat de organizarea jocului. Cred că vom face un meci bun și cred că toți ne dorim să-l câștigăm. Legat de lot, avem probleme medicale la Bogdan Szijj și Sebastian Velcotă. Szijj are în continuare mici probleme cauzate de perioada în care a fost accidentat, dar cred că va fi apt cu câteva zile înainte de jocul cu Buziaș. Sebastian Velcotă are un diagnostic destul de delicat, fractură de piramidă nazală și pe această cale aș dori să-i transmit multă sănătate și să revină cât mai repede alături de noi. Din păcate, va trece o perioadă destul de lungă până se va alătura lotului. În momentul de față lotul este creionat, iar campania de transferuri s-a încheiat. Având în vedere proiectul pe care l-am început, acela de reconstrucție a echipei, în acest moment sunt mulțumit de ceea ce am la dispoziție. După cum bine se știe, avem un proiect complet diferit față de anii anteriori, în care mizăm foarte mult pe tinerii care vin din urmă. Important este să creștem acești tineri și să le dăm posibilitatea să evolueze la un nivel înalt pentru clubul nostru”, a declarat Călin Cheregi, antrenorul CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru