Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 8 aprilie, cu scorul de 3-0 derby-ul cu CS Șoimii Lipova, în etapa a II-a a play-off-ului din Seria a VIII-a! În urma acestei victorii, echipa lui Cheregi a acumulat 48 de puncte, este pe primul loc și o lasă pe Lipova la șase puncte în spate. Practic, reșițenii au cam tranșat soarta acestui play-off!

Scorul a fost deschis în minutul 17 de Ștefan Bărboianu, din penalty-ul obținut de Marian Drăghiceanu. După un joc echilibrat în prima repriză, cu un plus pentru Reșița, rosso-nerii au avut și mai mult inițiativa în partea secundă, când și-au majorat avantajul de pe tabelă prin Aboubacar în minutul 50, vârful Reșiței reluând în poarta goală o minge respinsă de portarul Lipovei. Scorul final de 3-0 a fost stabilit de Mensah, care a reușit să înscrie după o fază frumoasă creată tot de el, în care s-a distrat cu apărătorii oaspeților.

„Cred că este pentru prima dată când îmi găsesc cu greu cuvintele pentru a felicita echipa și pentru a mă bucura pentru ceea ce am realizat până acum. Această frumoasă echipă merită toate felicitările. Am întâlnit un adversar bun, o echipă contracandidată pentru noi în obiectivul pe care-l avem, dar iată că am reușit să învingem de o manieră categorică. Încă o dată vreau să felicit acești jucători minunați și pe acești spectatori care ne emană această putere de a munci în continuare pentru realizarea obiectivului propus. Am fost un meci care a fost dominat de noi din punct de vedere tactic. Știam ce vor expune adversarii noștri și pentru acest lucru am schimbat puțin sistemul de joc. Le-am dat deliberat posesia mingii undeva în zona lor de acțiune, urmând să-i surprindem pe mingea a doua, ceea ce ne-a și ieșit. Acum o luna de zile m-ați întrebat cum decurg treburile și am spus că urmăresc să planific activitatea cu vârful de formă la început de play-off. Cred că în acest moment suntem în obiectiv și urmează ca mai departe să mergem și să câștigăm tot ceea ce a mai rămas de jucat!”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

În tabăra Șoimilor, chiar și după 3-0 pentru Reșița, antrenorul Adrian Abrudean a pus victoria liderului din Valea Domanului mai degrabă pe pragmatism decât pe un joc mai bun al adversarului: „Am fi meritat măcar golul de onoare. Asta a fost, gazdele au dat dovadă de pragmatism maxim, nu ne-a surprins cu nimic, dar au fost eficienți, ceea ce nu a fost cazul la noi! Încă se joacă locurile de baraj, Reșița are șanse mari la primul loc, iar noi avem o luptă dificilă pentru locul al doilea!”

CSM Reșița: Cristian Zimmermann, Ștefan Bărboianu, Alin Dudea, Cornel Ardei, Marian Drăghiceanu, Alfred Mensah, Sergiu Rimovecz, Ionuț Popescu, Alexandru Negru, Vlad Chera și Gakou Aboubacar. Rezerve: Cătălin Căpățână, Nicușor Fota, Bogdan Szijj, Alexandru Dane, Sebastian Velcotă, Robert Petre, Remus Trancă, Laurențiu Breșneni și Gabriel Gomboș.

Lipova: Buta, Clej, Sabău, Popa, Pamfile, Popovici, Susan, Jichici, Gavrilă, Modan și Bulza.

În următorul joc, Reșița va întâlni pe 14 aprilie, în deplasare, CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

JCS-Ștefan Moraru