Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a remizat, 1-1, în amicalul împotriva lui FC Astana, formație care evoluează an de an în grupele Europa League sau Champions League! Unicul gol al rosso-nerilor a fost marcat de Vali Lazăr, fost jucător la Dinamo București și Concordia Chiajna, proaspăt adus la echipă de tandemul Bobar-Alexa!

„Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe care se pregătesc în Antalya. Astana ne-a pus sub presiune, a avut posesie și are în componență jucători de mare calitate. Viteza lor de joc a fost de nivelul Ligii 1 și am suferit destul de mult la acest meci, dar am avut o organizare foarte bună. Pe lângă golul marcat de noi, la scorul de 1-0 am avut o bară și încă două situații de 1 vs 1 cu portarul. De asemenea, la scorul de 0-0 am ratat cu poarta goală. Am primit gol dintr-o superexecuție de la 20 de metri a unui jucător de la Astana. Consider că ne-am ridicat la nivelul meciului și pot spune că unii jucători s-au autodepășit. Mă bucură acest lucru, am suferit foarte mult, organizarea a fost bună și a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale CSM-ului de când sunt eu antrenor. Am întâlnit un adversar care are un buget de 30-40 de milioane de euro și care a introdus în primul 11 mulți jucători care sunt titulari în partidele oficiale. Din păcate, ne lipsesc Cioinac, Jorza, Drăghiceanu, Velcotă, Dudea și Fota, jucători care în ultimele patru zile nu s-au antrenat. Totuși, cei care au jucat la acest meci au făcut un meci foarte bun. Mi-e foarte greu să spun numele unui jucător care n-a jucat bine. N-am arătat ca o echipă mică, am avut situații clare și pot spune că am avut ocazii mult mai mari ca și Astana. Dar această formație a avut o viteză de joc mai bună, o posesie a mingii mai bună și se vede că are fotbaliști de mare calitate. Am obținut un rezultat care mă bucură foarte mult și a fost unul neașteptat. Cei de la Astana au vrut un adversar de liga a treia pentru a câștiga ușor, pentru că avea nevoie de un joc pentru a se descătușa. Noi nu am permis acest lucru și sunt bucuros pentru jucătorii mei pentru că au arătat sacrificiu, și-au depășit limitele și în multe momente și-au arătat calitatea fotbalistică”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

CSM Reșița: Micu, Ardei, Manolache, Sima, Bărboianu, Vasluian, Breșneni, Cristea, Lazăr, Munteanu și Mediop. Rezerve: Zimmermann, Mereu, Rimovecz, Ciubotaru, Negru, Derbac și Mura.

JCS-Ștefan Moraru