Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 9 martie, cu scorul de 2-0, partida cu FC Gloria Buzău, din etapa a XVIII-a a Ligii 2!

Formația din Valea Domanului a început cum nu se putea mai bine partida, iar în minutul 11, Elton da Silva l-a învins pe portarul oaspeților cu o lovitură de cap, din centrarea lui Denis Fărăgău. Tot Elton da Silva a obținut și penalty-ul din minutul 21, transformat fără emoții de Marian Drăghiceanu. Tabela arăta din acel minut 2-0 pentru Reșița, scor ce avea să fie și cel de la finalul partidei, împotriva unei echipe care are ca obiectiv declarat promovarea și un buget de aproximativ 3 milioane de euro, asigurat de Primăria și Consiliul Județean Buzău. Iată că nu bugetele joacă pe teren, iar echipa lui Stoican este neînvinsă de șapte etape.

Echipa din Valea Domanului este pe locul 9, cu 27 de puncte și mai are șanse doar teoretice să prindă play-off-ul. În cazul în care Reșița ar fi câștigat cu Progresul Spartac și Tunari, două echipe modeste din Liga 2, ar fi fost în primele șase formații. Totuși, echipa a arătat foarte bine în ultimele etape, iar emoțiile retrogradării nu mai sunt așa mari față de primele etape din campionat.

„Am arătat că suntem o echipă solidă și că avem încredere în forțele noastre. Am câștigat pe merit acest joc, am fost echipa care a pus presiune pe adversar încă de la începutul jocului și am avut situații de a marca, pe lângă cele două goluri. Vreau să-i felicit pe jucători, deoarece au crezut în șansa lor. Nu a fost destul de ușor, pentru că șansele noastre de a merge în play-off s-au diminuat foarte mult. Moralul echipei era un pic zdruncinat, dar mă bucur că am arătat pe teren că suntem o echipă dezinvoltă. Am întâlnit o formație care în proporții foarte mari va fi în prima ligă în sezonul următor. Faptul că victoria noastră este pe deplin meritată ne dă încredere și speranțe pentru viitor. Îi felicit pe toți jucătorii, dar în special pe Elton da Silva, deoarece a marcat un gol și a obținut un penalty.”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz, Gomboș, D. Fărăgău, Dudea (cpt.), Fota, Drăghiceanu, Lascu, Andrei Burlacu. Rezerve: Mereu – Mensah, Doană, Fr. Cristea, Chera, Dam. Isac, Al. Negru, Bărboianu, Cip. Rus. Antrenor: Flavius Stoican.

Gloria Buzău: Greab – Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu, Akhmatov, Prejmerean, Perianu, Mih. Rădulescu, Val. Dumitrache, Cr. Dumitru (cpt.). Rezerve: Haymamba – Chică-Roșă, Șteau, D. Benzar, Sg. Pîrvulescu, Nadolu, Sălceanu, R. CrișanMat. Tănasă. Antrenor: Andrei Prepeliță.

În ultima etapă, Reșița va juca pe 16 martie, în deplasare, cu FC Argeș.

JCS-Ștefan Moraru