Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Antrenorul Flavius Stoican a sesizat o evoluție vizibilă a juniorilor echipei în cantonamentul din Turcia și a ținut să-l evidențieze pe Ianis Doană, fiul lui Leo Doană! 

Sergiu Rimovecz și Alexandru Negru au făcut pasul la echipa mare încă din sezonul trecut și provin de la Centrul de copii și juniori din Valea Domanului. Acum alți juniori au ajuns să se pregătească cu CSM Reșița și au fost deja evidențiați de Stoican. Antrenorul a lăsat „ușa deschisă” și pentru ceilalți juniori care încă n-au ajuns la echipa mare și se pregătesc acum cu Leo Doană la echipa de U19.

După mult timp, Centrul de copii și juniori începe să producă fotbaliști pentru echipa mare. Rămâne de văzut dacă acești tineri fotbaliști talentați vor fi constanți în evoluții și dacă se vor evidenția și în partidele importante din campionatul Ligii 2. Sergiu Rimovecz este cel mai elocvent exemplu pentru tinerii fotbaliști, deoarece joacă titular de ceva timp la CSM Reșița și are deja câteva selecții la echipa națională a României U20. La ultimul meci din Liga 2, cel cu CSA Steaua, Rimovecz a reușit să înscrie un gol.

„Juniorii au avut o evoluție foarte bună și s-a văzut o creștere vizibilă în jocul lor în cantonamentul din Turcia. Mă refer aici la toți juniorii, dar în special la Ianis Doană. Este născut în anul 2007 și este un tânăr în care îmi pun mari speranțe că va ajunge fotbalist. Are un caracter frumos. La fel de adevărat este și faptul că Robert Burlacu, născut în 2008, a avut o evoluție foarte bună în cantonament. Acestea nu sunt doar vorbe. Juniorii au evoluat contra unor seniori și au fost destul de maturi pe duelurile fizice. Tu ca și copil să ajungi în aproximativ 30 de minute să centrezi de mai multe ori și să alergi să recuperezi mingea reprezintă o creștere vizibilă. Alți tineri, care sunt de ceva vreme cu noi la antrenamente sunt deja obișnuiți cu duelurile contra seniorilor. Mă refer aici la Gomboș, Domil și Cega, care deja au făcut pasul mai devreme la echipa mare. Sunt mulțumit de juniori și am încredere în potențialul lor. Sunt juniori care vor face parte din primul 11 și acestea nu sunt doar vorbe. Deschiderea mea spre Centrul de copii și juniori este foarte mare și am o comunicare foarte bună cu Leontin Doană. Mai sunt copii talentați și orice jucător care joacă foarte bine în amicale sau în meciurile oficiale va face pasul la prima echipă. Deci, nici cei are au rămas încă la echipa de juniori să nu creadă că ușa le este închisă. Fiecare are șansa lui, iar când îmi permite timpul voi merge să-i urmăresc. Eu sunt aici să le dau șansa acestor juniori să joace pentru prima echipă.”, a spus antrenorul Flavius Stoican.

„Chiar vorbeam cu Flavius Stoican în cantonamentul din Turcia de acești copii de 15-16 ani și despre potențialul lor. Era foarte simplu să-i fi lăsat acasă, dar acest lucru nu i-ar fi ajutat cu nimic. Sper să crească în evoluții, iar în câteva luni sper să aibă progresie acești juniori. Trebuie să-i ținem lângă echipa mare, deoarece așa au apărut Sergiu Rimovecz și Alexandru Negru!”, a declarat Cristi Bobar, directorul CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru