Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 23 martie, cu scorul de 3-2, amicalul cu UTA, desfășurat pe stadionul din Sânnicolau Mic! 

Echipa lui Stoican a deschis scorul în ultimele minute ale primei reprize, când Iurasciuc a intervenit imprudent în minutul 43 asupra lui Mensah în careu și arbitrul a dat penalty. Ciprian Rus a înscris, iar Reșița a intrat cu avantaj minim la cabine. Golurile din partea secundă a meciului au venit în ultimele zece minute ale partidei. În minutul 80, Damian Isac a înscris cu stângul, după o centrare din dreapta a lui Fărăgău pentru 2-0 pentru rosso-neri. UTA, formație care evoluează în Liga 1, nu s-a lasat mai prejos și în minutul 83 a redus din diferență prin Andrej Fabry dintr-o lovitură de la 11 metri. Imoh Ezekiel de la UTA a făcut 2-2 după ce a profitat de o neînțelegere între Dudea și Rus și a trimis cu stângul în plasă din 12 metri. Victoria avea să le revină băieților lui Flavius Stoican, iar, în minutul 87, Bogdan Szijj a înscris golul al treilea al Reșiței cu un șut de la aproximativ 20 de metri.

„A fost doar un meci amical și important a fost că fotbaliștii au avut minute jucate. Niciun antrenament sau meci amical nu seamănă cu unul oficial și nu ne-a interesat foarte mult scorul. Am arătat ca o echipă solidă, chiar dacă la acest meci ne-au lipsit destui jucătorii și mă refer aici la frații da Silva, Rimovecz este convocat la echipa națională, iar Fota este accidentat. Toți cei care au intrat la acest meci au avut dorință și determinare și vreau să-i felicit pe această cale. De asemenea, vreau să continuăm la fel, deoarece chiar dacă avem poate mari șanse să rămânem în Liga 2, îmi doresc să tratăm foarte serios și nu superficial acest nou campionat din play-out. Ne-am fi dorit să ajungem în play-off, deoarece jocul ne-a dat speranțe, dar la fel de adevărat este faptul că și echipele din fața noastră au acumulat puncte în ultimele etape. Deci, n-am depins doar de noi, dar este important faptul că ne-am consolidat poziția din clasament. Acesta a fost gândul și obiectivul nostru, adică să ne consolidăm poziția și să mergem și la anul în Liga 2. Din sezonul viitor ne vom putea impune alte obiective, deoarece deja ne-am format un nucleu de bază. De asemenea, mă bucură și debutul unor jucător din academia proprie.”, a spus antrenorul Flavius Stoican.

Reșița: Căpățână (46. I. Rus) – Bărboianu (60 Szij), Dudea, Al. Sabău (71 Cega), Chera (76 Burlacu) – Fr. Cristea (60 Fărăgău), Napoleone (60 Isac) – Drăghiceanu (60 Lascu), Mensah (70 I. Doană), Negru – C. Rus (76 Gomboș).

UTA: Kucher (75 Lungu-Bocean) – Căpușă (46 Felea), Benga (46 Stolnik), Iurasciuc (72 Purdescu), Băloi (46 Rodrigues) – Vîlcu (60 Imoh), Lopez  (46 Țăroi) – Micovschi (32 Calotă, 80 Șiclovan), Morar (60 Fabry), An. David (69 Joldea)  – Tudorie (72 Dragoș).

Pentru Reșița urmează partida de sâmbătă, 30 martie, de acasă, de la ora 11, cu Unirea Dej, în prima etapă din play-out.

JCS-Ștefan Moraru