Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița și-a luat „la revedere” de la suporterii săi în acest sezon de Liga 2 cu o victorie spectaculoasă. Elevii lui Stoican au câștigat sâmbătă, 27 aprilie, cu scorul de 3-2, jocul cu Ceahlăul Piatra Neamț, din etapa a V-a a Grupei A din play-out-ul Ligii 2!

De remarcat sunt ambiția și forța echipei reșițene, care a reușit să revină după ce a fost condusă în două rânduri. Matei Moraru a deschis scorul pentru oaspeți încă din minutul 14, pentru ca Marian Drăghiceanu să restabilească egalitatea pe tabelă în minutul 32, dintr-un penalty executat în stânga portarului advers. Cu câteva secunde ca arbitrul să fluiere finalul primei părți a meciului, Alexandru Buziuc a înscris al doilea gol al oaspeților, după ce portarul Căpățână a respins în fața mingea dintr-o lovitură liberă.

După pauză, Reșița a egalat prin Andrei Burlacu în minutul 51, pentru ca pe final de meci, mai exact în minutul 82, Elton da Silva să marcheze golul câștigător după o centrare a lui Drăghiceanu. S-a terminat 3-2 pentru CSM Reșița, care rămâne și după această etapă pe prima poziție în clasamentul play-out-lui Grupei A.

„Sunt fericit pentru victorie. Le-am spus băieților înainte de partidă că vreau multe goluri și spectacol pentru oamenii care vin la stadion. Îmi doresc mult mai mult, îmi doresc să jucăm din ce în ce mai bine. Nu am făcut un meci deosebit în prima repriză, dar a doua a fost așa cum îmi doresc eu. Am întâlnit totuși o echipă cu un antrenor pe care-l apreciez foarte tare și mă refer aici la Cristian Pustai. Ceahlăul este o echipă bună, care încearcă să joace fotbal, să paseze între linii și care-și creează acțiuni individuale. De aceea nici jocul nostru nu a fost unul strălucit în prima repriză. În partea secundă am văzut că am câștigat dueluri, am văzut o altă dorință de a întoarce rezultatul, ceea ce m-a și bucurat foarte tare. Oamenii au venit la stadion ca să vadă goluri și o victorie a echipei noastre, pe care am și obținut-o spre final. Mă bucur că n-am cedat și sunt importante pentru noi cele trei puncte, chiar dacă nu contează atât de mult în economia campionatului. Mai avem un meci, la Alexandria, și-l vom trata la fel de serios!”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: Ct. Căpățână, Bărboianu, Elton da Silva, Rimovecz, Fota, Dudea (cpt.), Dam. Isac (Mensah 46′), Drăghiceanu, Doană, Andrei Burlacu (Al. Negru 68′) și Lascu (Cip. Rus 68′).

Ceahlăul: Krell, Petkov, Jalbă, Taraduda, Tud. Oltean, Joao Jaquite, Akwasi, Llullaku (cpt.), Neicuțescu, Mat. Moraru și Buziuc. Rezerve: Al. Barna, D. Benga, Forizs, Core, Onișa, Al. Anton, M. Savu, P. Petre și Cortelezzi.

Ultima partidă oficială din acest sezon pentru Reșița va fi contra echipei din Alexandria, vineri, 3 mai, în deplasare.

JCS-Ștefan Moraru