CSM Reșița, 32 de medalii la Cupa Banzai! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În perioada 17 –18 iulie 2021, la sala „Victoria” din Arad s-a desfășurat a XXVIII-a ediție a Cupei „Banzai” la karate, cu participare internațională!

Din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse, multe cluburi din tară și străinătate nu au putut veni și drept urmare doar 24 de cluburi din țară și două din Bosnia Herțegovina au putut participa. În total, aproape 350 de sportivi s-au unit pentru a concura la probele de kata, kihon și kumite, fete și băieți. Mai era și o probă adaptată, destinată celor cu dizabilități pe categorii: nevazatori, locomotor, autism și Sindrom Down. CSM Reșița s-a numărat printre cele 24 de cluburi, care a participat cu 19 sportivi și încă doi la proba adaptată (Sindrom Down și Sindrom Tourette cu elemente de autism). Concursul s-a desfășurat timp de două zile, sâmbăta au fost categoriile mici (-7 ani până la 12 ani împliniți la toate categoriile), iar duminică au concurat sportivii de la 13 ani și până la 35 ani și veterani. Tot dumunică au concurat și persoanele cu dizabilități. La sfârșitul probelor și a celor două zile, sportivii de la CSM Reșița au adăugat în palmares încă 32 de medalii (8 medalii de aur, 12 de argint și 12 de bronz). Mulțumim părinților pentru sprijinul acordat în deplasarea sportivilor la acest concurs și pentru susținerea sufletească și spirituală din tribună”, a declarat antrenorul Zoltan Lipan.

Rezultatele obținute de sportivi au fost: Dragoș Vizoc la kihon, categoria 8 ani, locul I si la kata interstil locul I; David Lenghyel la kihon, categoria 8 ani, locul II, la kata interstil locul III și la kumite locul III; Marian Stanca la kata Shotokan, categoria 14-15 ani, locul II și la kata interstil locul I; Petru Bursuc la kihon, categoria 12 ani locul I și la kata interstil locul III; Roxana Petrescu la kumite, categoria 10, locul I, iar la kihon locul II; Antonia Florescu la kata interstil, categoria 14-15 ani, locul I și la kihon locul II; Alexia Lenghyel la kihon, categoria 11 ani, locul III; Patricia Măciucă la kumite, categoria 12 ani, -1,55 kg, locul II, la kihon locul III și la kata interstil locul III; Nicoleta Stanca la kihon, categoria 12 ani, locul II și la kata interstil locul III; Albert MAcamete la kumite, categoria 11 ani, locul II, la kihon locul II și la kata interstil locul III; Deian Chiș la kihon, categoria 11 ani, locul II; Claudia Nica la kata interstil, categoria 9 ani, locul II și la kihon locul III; Daria Szuiogan la kumite, categoria 10 ani +1,45 cm, locul II și la kihon locul III; Valentina Fizesan la kihon, categoria 11+12 ani, locul III; Maia Wettori la kata interstil, categoria 13 ani, 6-4 kyu, locul III; Flaviana Milotin la kumite, categoria 16-17 ani, locul II; David Copocean, la kata adaptat, categoria 11 ani, locul I; Daniela Doban, la kata adaptat, locul I.

Alături de maestrul Zoltan Lipan s-a aflat și Sandra Lipan, ambii făcând parte din brigada de arbitri.

JCS-Ștefan Moraru