Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Decizia a fost luată recent de consilierii locali, la propunerea liberalului Simion Paica!

„Îl știți pe dl Brecica, are cățelușa Vreni, au fost în Turcia după cutremur, a fost și premiat de Ambasada Turciei și de președintele României, este salvator de profesie, este un om care a făcut și face cinste Caransebeșului. Amândoi sunt importanți, și el, și cățelușa, îi putem acorda și ei acest titlu, îi putem face un mic medalion, mă ocup eu de asta!”, le-a spus Paica colegilor consilieri, într-un scurt laudatio pentru Brecica și cățelușa Vreni.

Aleșii locali au marșat la ideea acestuia și au fost de acord cu titlul de cetățean de onoare pentru Cristi Brecica, acestuia fiindu-i recunoscute astfel meritele în misiunile la care a participat. Cea mai recentă, cea de după cutremurul din Turcia, acolo unde a luat parte mai multe zile la misiunile de salvare a celor prinși sub dărâmături.

Cristi Brecica este, printre altele, salvator montan în cadrul Salvamont Caraș-Severin, paramedic, conduce Asociația Câinii SAR Gugulania Caransebeș, specializată în misiuni de căutare-salvare cu câini. Titlul îi va fi înmânat oficial într-o altă ședință de consiliu local.

JCS-R.M.