Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Statutul PSD îl propulsează la şefia partidului pe consilierul judeţean Ioan Crina, fostul viceprimar al Reşiţei, președintele executiv al social-democraților cărășeni.

Întrebat cum califică demisia lui Ion Mocioalcă din fruntea PSD Caraş-Severin, Ioan Crina ne-a spus concis: „Din punctul meu de vedere este o prostie. Nu trebuia să facă aşa ceva. Nu se cade să conduci un partid şi să pleci. Problemele, oricare ar fi fost ele, sunt sigur că se rezolvau în interiorul partidului. Părerea mea este că Mocioalcă şi Spânu au greşit“. Cât despre ce se întâmplă acum în partid, Ioan Crina a spus că în calitate de preşedinte executiv va face tot posibilul să se ocupe, conform Statutului, de problemele organizaţiei în aşa fel încât să funcţioneze bine. „Eu nu o să plec niciodată din PSD. După 20 de ani de PSD, dacă e să plec din partid mă las de politică. Deocamdată, o să asigur în condiţii bune acest interimat până când se va alege un preşedinte“, ne-a mai spus Ioan Crina.

Despre o perioadă calmă vorbeşte şi vicepreşedintele PSD, Flavius Nedelcea, care ne-a declarat: „Luăm act cu regret de plecarea președintelui Ion Mocioalcă de la conducerea PSD Caraş-Severin și din rândurile partidului nostru, după perioada îndelungată în care a condus organizația județeană și a avut responsabilități politice și parlamentare, de anvergură  națională  și judeţeană. Sunt momente în viața fiecărui om în care anumite conjuncturi relaționale nu pot depăși imperativele momentului ci determină acțiuni de un tip pe care nu toată lumea îl înțelege imediat. Într-o astfel de matrice conjuncturală punem și acest eveniment. El nu este de natură să bulverseze peste măsură administrația județului și nici organizația județeană. Nu ne rămâne decât ca împreună cu domnul Ion Crina, care prin Statut va asigura interimatul și alături de președintele Consiliului Județean Caras-Severin, domnul  Silviu Hurduzeu, să asiguram liniștea organizației județene și liniștea  administrativă a județului, să găsim cele mai bune soluții pentru a asigura un climat organizatoric liniștit și curat pentru alegeri normale și cinstite in cadrul organizatiei judetene de partid și să lăsăm deschise  toate porțile de colaborare cu celelalte formațiuni politice, pentru binele județului nostru“, ne-a declarat Flavius Nedelcea.

Adaugă comentariu