Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acum avem sentimentul că un colind poate schimba lumea în bine. Crăciunul există şi, parcă, este perioada când timpul stă mai mult cu noi. Este sărbătoarea în care ne gândim la ce iubim, la tot ce am iubit vreodată!

Toţi aşteptăm cea mai luminoasă sărbătoare a omenirii. Şi fiecare în felul lui! Dacă pe lângă cadouri şi mese îmbelşugate călătorim cu sufletul, alături de magi, pe drumul ce duce spre ieslea din Betleem, acolo unde s-a născut tainic Mântuitorul lumii, atunci chiar simţim Crăciunul. O stare de spirit care bucură în aceste zile bogaţi şi săraci, sănătoşi şi bolnavi, o lume întreagă. Eu nu fac parte dintre cei care cred că sărbătorile de iarnă şi-au pierdut din farmec odată cu trecerea timpului şi că au ajuns să treacă doar prin trup, nu şi prin suflet. Eu cred că suntem mai mulţi cei cărora ne place să împodobim casa şi bradul, dar şi sufletul cu credinţă, bunătate, puterea de a dărui şi dragoste.  Pentru că steaua răsare acolo, în suflete!

Să privim în aceste zile mai puţin în farfurie sau sub brad şi mai mult în noi. Este momentul în care putem vedea cât de mare este un brad mic în ochii unui copil, este liniştea în care putem zâmbi iluziilor copilăriei, putem alunga regrete şi închina amintiri frumoase celor care nu mai sunt lângă noi, este perioada în care avem sentimentul că un colind poate schimba lumea în bine.

Întâmpinaţi Naşterea Mântuitorului, bucuraţi-vă de colinde şi de tot ce aveţi. Crăciunul este rugăciune, lumină şi magie, dar mereu va fi şi sărbătoarea în care ne gândim la tot ce iubim, la tot ce am iubit vreodată.

SĂRBĂTORI FERICITE!

JCS-Nina Curiţa