Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Se lucrează de ceva timp la podul sudat din municipiul Reşiţa, lucrările au mai stat, iar s-au început şi tot aşa! De fapt, toate se leagă de sumele necesare pentru finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii „Primul pod sudat din Europa-Municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin“!

Aleşii reşiţenilor s-au întrunit zilele trecute pentru a aproba ajustarea valorilor din contractul de execuţie a lucrărilor, urmare a actualizărilor preţurilor la materiale, fapt prevăzut şi în Ordonanţa 15/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare de ajustare a preţurilor din contractele de achiziţie publică de lucrări. Astfel, suma suplimentată şi aprobată de curând de către Consiliul Local Reşiţa este de 34.165,50 lei inclusiv TVA. Valoarea totală a investiţiei ajunge astfel la 1.657.368,60 lei cu TVA care, defalcată pe surse de finanţare, arată cam aşa: de la bugetul de stat 875.641,38 lei, iar de la bugetul local circa 781.727,22 lei, sume ce includ de asemenea TVA.

Toate aceste aspecte au fost cuprinse şi în actul adiţional nou încheiat la contractul de execuţie perfectat între administraţia locală, în calitate de autoritate contractantă, şi SC Hidroconstrucţia SA, în calitate de executant.

JCS-Nicoleta Moraru