Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Amplasat la Reșița, în zona Victoria, acesta va avea rolul unui punct de informare și de strângere de semnături. Anunțul a fost făcut, azi, în cadrul conferinței de presă săptămânale a filialei AUR, de către coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare Bogdan Gaiță!

„Demarăm astfel campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaților AUR. Propunem o listă de oameni curajoși, care în ultimii ani s-au bătut pentru România și pentru români. Jumătate dintre candidații AUR sunt cadre universitare, oameni care au doctorate făcute pe bune, iar media lor de vârstă este de 45 de ani. Sunt creștini care se vor lupta pentru familie, tradiție și identitate. În perioada următoare vor sosi și fizic în Reșița și în județ.“, a anunțat acesta.

Cât despre candidații pentru locale, publicul va fi anunțat la momentul potrivit, susține coordonatorul filialei județene AUR, Samuel Miclău. „Constituțional, alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc în septembrie. Cei doi lideri, Nicu și Marcel, au decis să aibă loc mai devreme. Deocamdată nu avem o lege, o ordonanță, nu știm sigur dacă se va întâmpla așa. Dacă se va întâmpla, foarte curând vă vom prezenta candidații.“, a precizat el.

Prezent la conferința de presă, doctorul Paul Purea – deocamdată singura personalitate de mare anvergură din județ care s-a alăturat AUR, pe față – a disecat sloganul, respectiv apelul la „stabilitate“ al noului USL. „Stabilitate înseamnă în concepția lor, sărăcia de până acum, nedreptatea, vânzarea țării la bucată, starea sistemului de sănătate, a celui de educație, fără să mai vorbim de economie, de drumuri etc.? Suntem mereu la coadă! Ar trebui să le fie rușine că vin cu asemenea terminologie și program de campanie!“, a accentuat el.

În opinia sa, intrarea braț la braț în alegeri reprezintă o manevră foarte vicleană a social-democraților, în timp ce liberalii speră că astfel vor fi salvați de AUR. „Toată lumea vorbește că o să piardă PSD. Nu. Partidul care o să piardă și o să fie destructurat este PNL. Nu vorbesc de Caraș-Severin, unde mai are încă doi stâlpi!“, a adăugat Purea, admițând că se referă la Romeo Dunca și Ioan Popa.

Pentru a nu lăsa, totuși, loc de echivoc, Samuel Miclău a precizat în final că pentru AUR, atât Silviu Hurduzeu, cât și Romeo Dunca și Ioan Popa „sunt oameni ai sistemului, care susțin un sistem care face rău României. Putem discuta despre administrația publică locală, putem discuta despre orice, dar contează imaginea de ansamblu!“

JCS-Walter Fleck