Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Faza zonală a turneului „Gheorghe Ene” la fotbal U10, ediția 2018-2019, a fost organizată în perioada 1-2 decembrie la Sala Polivalentă din Reșița. La această fază a competiției au participat formațiile CS Atletico Arad, LPS Banatul Timișoara, Juniorul Aiud, CFR Simeria și CSM Școlar Reșița. La faza următoare a turneului s-a calificat LPS Banatul Timișoara, care a terminat la egalitate de puncte cu Atletico Arad și Juniorul Aiud, dar a avut un golaveraj mai bun.

Rezultatele înregistrare de echipele care au participat la această zonă au fost: Atletico Arad – CSM Reșița 1-0, Banatul Timișoara – Juniorul Aiud 1-3, CSM Reșița – CFR Simeria 2-1, Atletico Arad – Banatul Timișoara 1-5, Juniorul Aiud – CFR Simeria 8-2, Atletico Arad – Juniorul Aiud 2-1, Banatul Timișoara – CSM Reșița 10-0, CFR Simeria – Atletico Arad 0-7, Juniorul Aiud – CSM Reșița 6-0 și CFR Simeria – Banatul Timișoara scor 0-9. Cel mai bun portar a fost desemnat George Crăciun de la Juniorul Aiud, iar titlul de cel mai bun jucător al turneului i-a revenit lui Raul Matei de la LPS Banatul Timișoara. Cele mai bune echipe din cele opt zone ale acestui turneu vor juca în faza finală care va avea loc în perioada 14-16 decembrie, iar pe data de 7 decembrie se vor stabili localitățile unde se vor desfășura partidele.

„Ne bucurăm că am reușit să organizăm acest turneu în Reșița, iar nivelul competiție a fost unul destul de înalt. Am putut observa copii foarte talentați și consider că aceste turnee sunt foarte utile pentru ca ei să crească în valoare”, a spus Lavinius Copocean, reprezentantul Federației Române de Fotbal la această competiție.

Antrenorul grupei U10 de la CSM Școlar Reșița, Ovidiu Popescu, a declarat: „În primul rând aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca acest turneu să se desfășoare la Reșița, începând cu Cristi Bobar, președintele CSM Reșița și continuând cu Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. După ce anul trecut am organizat turneul zonal și chiar final <<Gheorghe Ola>>, acum a venit rândul competiției <<Gheorghe Ene>> să o organizăm la Sala Polivalentă. Consider că acest turneu a fost un prilej de bucurie pentru copii, pentru că au jucat în fața propriilor părinți și suporteri. În al doilea rând, scopul competiției a fost să căpătăm experiență prin aceste jocuri, în urma cărora cei mici să-și continue procesul de dezvoltare atât individual, cât și colectiv. La vârsta lor, cel mai important este să joace și să se bucure de acest lucru”.

Această competiție a fost organizată de CSM Școlar Reșița și Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, în colaborare cu Primăria Reșița și cu Consiliul Județean Caraș-Severin.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber