Controale în tot județul pe linie de Covid-19 - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Poliţiştii și jandarmii cărășeni au avut un weekend plin la capitolul prevenirii răspândirii și infectării cu virusul SARS-CoV-2!

Efective sporite din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Bilanțul: 36 de acțiuni soldate cu amenzi de 14.000 de lei.

„În ultimele 72 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate aproximativ 250 de societăți comerciale, peste 4.000 de locații de interes, peste 500 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 6.355 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost derulate 36 de acțiuni punctuale, dintre care 31 au fost acțiuni independente ale poliției. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 14.000 de lei, dintre acestea 140 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și 12 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație. Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate dispozitivele electronice pentru verificarea certificatelor digitale, pentru peste 700 de persoane. 181 de operatori economici au fost informați cu privire la noile reglementări”, se precizează într-un comunicat al polițiștilor cărășeni.

Ca de fiecare dată, aceștia recomandă respectarea măsurilor de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități: „Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor!”.

JCS-L.A.