Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Iar 59 de conducători auto au rămas fără permis, fiind retrase și 25 de certificate de înmatriculare!

Acțiunile derulate de polițiști între 29 și 31 martie, în județ, au dus la aplicarea a 719 sancțiuni contravenționale rutiere. Cele mai multe dintre ele, 270, au fost pentru viteză excesivă!

„21 de conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul, depășind limitele de viteză cu peste 50 de km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3 luni. Totodată, 29 de bicicliști și 31 de pietoni au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional. De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.“, precizează Poliția județului.

Oamenii legii au dat ca exemplu doi conducători auto dați de gol de alcooltest. Primul surprins chiar în noaptea de duminică spre luni, la ora 0.00, de polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene, în localitatea Sub Margine. Este vorba despre un bărbat care, deși circula cu autoturismul circula cu viteză redusă, n-a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, până în dreptul unui imobil anume din localitate. „La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 55 de ani din localitate care avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.“, transmite sursa citată.

Autoturismul condus de alt bărbat de 35 de ani, din Buchin, duminică, 31 martie, la 5.30 dimineața, pe strada Romanilor din Caransebeș, a fost tras pe dreapta pentru un control de rutină. Controlul și-a dovedit utilitatea odată ce rezultatul alcooltestului a fost de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe, iar cercetările continuă în cadrul dosar penal ce a fost întocmit.

JCS-A.M.