Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În opinia președintele Clubului Sportiv TT Memory Reșița.

Jurnal de Caraș-Severin: Suntem la finalul celui de-al doilea an de activitate a C.S. Memory Reșița. Cum îl caracterizați?

Constantin Parfenie: Din punctul meu de vedere a fost un an bun. Am participat la majoritatea etapelor Campionatului Național AmaTur de tenis de masă, la individual și cu echipa. Și pot spune că avem rezultate foarte bune, în condițiile în care clubul nostru este unul relativ tânăr, ca activitate. Ca exemplu, așa cum ați și prezentat cu alte ocazii, tânărul Deian Sorescu este în Top 10 AmaTur România 2014, iar Nicușor Franț în primii 30, din peste 3000 de jucători.

JCS: La un moment dat nu ați mai participat la turneele rezervate echipelor. Aceasta pentru că ați făcut front comun cu Muncitorul Reșița.

C.P.: Într-adevăr, am acceptat colaborarea cu Muncitorul Reșița, care s-a prezentat la barajul de promovare în Divizia B, acolo unde aveam ca obiectiv să mergem cu Memory Reșița. Dar, pentru binele sportului reșițean am decis să completăm noua echipă, în care a fost cooptat și prietenul nostru Cristian Ignat, din Lugoj, unul dintre foștii mari jucători de tenis de masă din România, care a avut o contribuție decisivă în promovarea în Divizia B.

JCS: Un jucător pe care Muncitorul se bazează și în dorința de promovare în Divizia A.

C.P.: Cu siguranță. Cristi a avut evoluții foarte bune și la primul turneu desfășurat la Bistrița, în toamna acestui an. Dovadă, clasarea echipei pe podium, cu șanse reale de a accede în eșalonul superior. Acum, ca o paranteză, sunt puțin dezamăgit că Deian Sorescu nu a fost trimis la Campionatul Național Individual de tenis de masă pentru juniori, unde ar fi făcut o figură foarte frumoasă. Fiind legitimat la Muncitorul Reșița, nu putea să reprezinte clubul Memory, decât la nivel de AmaTur. Din păcate, nu știu exact de ce nu a participat. Se pare din motive financiare. Ar fi ajuns în primii opt jucători ai României.

JCS: Ce vă propuneți pentru 2015?

C.P.: În primul rând să mergem, în continuare, în Campionatul Național Individual AmaTur, cu Deian Sorescu și Nicușor Franț, și cu mine, în limita posibilităților, cât îmi va permite activitatea profesională. Și să ne aducem contribuția la promovarea echipei Muncitorul în Divizia A. Dacă lucrurile nu vor merge bine acolo, vom aduce jucătorii înapoi la Memory și, poate vom merge noi la promovarea în Divizia B. Dar, sperăm să meargă bine. Deși jucătorii sunt cam nemulțumiți, fiindcă sunt unele probleme cu finanțarea echipei. Am acceptat ca aceștia să treacă la Muncitorul, fiindcă nu aveam posibilitatea să-i plătim.

JCS: Aveți un buget, pentru anul viitor, care să vă permită să realizați ceea ce v-ați propus?

C.P.: Pentru ceea ce ne dorim noi, da. Dacă vom avea parte și de oameni de sport cu potență financiară, care să vină lângă noi, putem să privim mai departe. Deocamdată ne bazăm pe ce avem, și pe sportivi de mare calitate morală. Suntem modești, dar optimiști.

1 Comment

Adaugă comentariu