Consiliul Judeţean toarnă din nou bani în asfaltări şi spitale - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Proiecte importante s-au regăsit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Caraș-Severin desfășurată zilele trecute. Iar preşedintele Silviu Hurduzeu continuă să facă proiecte pentru drumurile din judeţ!

Patru noi obiective de investiții au fost introduse spre finanțare, mai exact lucrări de ranforsare în intravilanul localităților: Teregova, Luncavița, Mehadica, Cuptoare și Crușovăț. În total, peste 10 km de drum județean modernizat, valoarea aprobată fiind de circa 8,5 milioane lei. „Este vorba de suma de 8,5 milioane de lei, bani necesari pentru lucrările de ranforsare a intravilanului unor localități aflate pe Drumul Județean 608, respectiv Teregova, Luncavița, Mehadica, Cuptoare și Crușovăț. Vorbim aici despre mai bine de 10 kilometri de drumuri modernizate. Procedura a fost demarată la nivelul Direcției de Drumuri Județene, iar în momentul în care aceasta va fi finalizată, se va da startul începerii lucrărilor, în cazul în care va fi stabilit și câștigătorul licitației“, a precizat preşedintele Silviu Hurduzeu.

Un alt proiect a avut în vedere aprobarea transferului către Ministerul Afacerilor Interne a unui teren de 2,5 ha pentru funcționarea Unității Speciale de Aviație Caransebeș, votul consilierilor incluzând și rectificarea pozitivă a bugetului propriu al Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și a bugetelor instituțiilor aflate în subordine. „Rectificarea pozitivă a bugetului Consiliului Județean a fost atât pentru capitolul de venituri, cât și pentru cel de cheltuieli, cu peste un milion de lei, bani proveniți din cote defalcate și din impozit pe venit. Aceștia au fost alocați Consiliului Județean, pentru desfășurarea activităților DGASPC, Centrului pentru Persoane Vârstnice Reșița și Direcției de Drumuri Județene“, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean.

Spitalul Județean de Urgență Reșița a primit din nou bani, fiindu-i alocată suma de 1,1 milioane lei, 867.500 lei pentru plata stimulentului de risc de care beneficiază cadrele medicale în lupta cu COVID-19, iar diferența fiind necesară pentru derularea proiectului transfrontalier în cadrul căruia este partener. „De o rectificare de buget a avut parte și Spitalul Județean de Urgență Reșița cu suma de 867.000 de lei, bani alocați anterior, în data de 19 mai, bani proveniți de la Guvern pentru acordarea stimulentelor personalului medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Și tot Spitalului Județean de Urgență i s-au alocat 269.000 de lei pentru proiectul transfrontalier pe care îl derulează în parteneriat cu un spital din Timișoara și parteneri din Serbia“, a mai menţionat şeful judeţului.

JCS-Nina Curiţa