Consilierii caransebeșeni nu „joacă” după cum „cântă” Cican - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Iar asta l-a scos din sărite pe managerul Spitalului Municipal de Urgență, după ce aleșii locali au votat un amendament la organigrama propusă de Adrian Cican, care a dus la o nouă reacție vehementă a acestuia pe rețelele de socializare!

Mai exact, consilierii locali au votat un amendament propus de Florin Bogdea (PSD), prin care se modificau organigrama spitalului și statul de funcții, cu menținerea secției de Oftalmologie, suplimentarea cu opt paturi a structurii spitalului și aprobarea personalului aferent ocupării posturilor necesare. „În sănătate nu trebuie să faci neaparat profit, trebuie să te gândești și la pacienți. Votăm organigrama în forma în care este, cu încă opt paturi în plus pentru Oftalmologie și cu angajarea medicilor și asistenților necesari”, a spus Bogdea, amendamentul fiind aprobat de toți cei 19 consilieri.

Decizie care l-a surprins chiar și pe primarul Felix Borcean, care crede că liberalii au căzut în capcana PSD. „Am serioase îndoieli că la nivel de minister va fi acceptată suplimentarea de paturi, în 17 ani nu s-a acceptat așa ceva niciunde în țară. Dacă nu va fi acceptată, rămâne cum a propus managerul, fără Oftalmologie, care a fost desființată prin organigramă. Trebuiau și consilierii să arate cumva că le pasă de Oftalmologie. Cred că amendamentul a fost o capcană a PSD în care au căzut din nou consilierii liberali”, a spus edilul Caransebeșului.

Cel mai vehement a fost însă managerul SMUC, Adrian Cican, care, într-o postare pe Facebook, a lansat acuzații dure la adresa consilierilor locali și a unor medici, pe care i-a acuzat din nou că se fac vinovați de falimentul spitalului. „Și-au dat mâna PSD (apendicul doctorului Borcean Gheorghe) și PNL (apendicul doctorului Mihăilică), votând din nou același lucru, dar puțin altfel. Domnilor și doamnelor consilieri, managementul spitalului, structura spitalului, nu sunt în competența dumneavoastră, ci a managerului, a primarului și a Ministerului Sănătății. De aceea spitalul din Caransebeș este aproape de faliment, prin deciziile sau indeciziile luate în ultimii 19 ani de dumneavoastră, de subfinanțarea pe care ați practicat-o”, a spus printre altele Cican, despre care trebuie să precizăm că este membru Pro România și nu ar fi exclus să candideze din partea acestui partid pentru Primăria Orșova peste doar câteva luni, subiect asupra căruia vom reveni.

JCS-R.M.