Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pescuitul efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 la 600 de lei.

Poliţiştii de frontieră aduc la cunoştinţa pescarilor sportivi care practică pescuitul pe Dunăre, în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, faptul că în data de 5 ianuarie 2012 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, un ordin al ministrului Agriculturii privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ şi sportiv în bazinele piscicole naturale.

Astfel, pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială. Cea mai importantă prevedere a acestui ordin este însă aceea că până la emiterea noilor modele de permise, cele eliberate anul trecut sunt valabile şi în 2012.

Acestea se vor viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. Foarte mulţi dintre pescarii sportivi posedă şi carnete de membri ai unor asociaţii de pescuit care le atestă doar calitatea de membru al acestora. Pentru a nu încălca prevederile legale, este necesar şi permisul eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi vizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.

Graniţa cu Republica Serbia este una externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zonă sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.

Conform prevederilor legii frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în Dunăre se efectuează în condiţiile specificate, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. Cei care încalcă aceste prevederi riscă o amendă de la 300 la 600 lei şi confiscarea uneltelor, ambarcaţiilor şi a altor bunuri folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei, inclusiv a peştelui.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu