Caraş-Severin, Romania

FÂRLIUG. Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Fârliug anunță finalizarea proiectului cu titlul „Consolidarea capacității unității de învățământ Școala Gimnazială Fârliug, Comuna Fârliug, județul Caraș-Severin, de gestionare a situației de pandemie generată de virusul Sars-Cov2”, cod SMIS 149769, depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

Beneficiar: Comuna Fârliug

Valoarea totală a proiectului: 234.263,03 lei

Valoare finanțare nerambursabilă din FEDR: 232.513,03 lei

Obiectivul general al proiectului a constat în asigurarea resurselor sanitare necesare în vederea protejării sănătății, păstrării unei igiene corespunzătoare și pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 in comunitate.

Obiectivele specifice îndeplinite ale proiectului sunt următoarele:

  1. Asigurarea unui numar de 8.250 masti de protectie pentru 111 elevi si asigurarea unui numar de 1.200 masti de protectie pentru un numar de 15 cadre didactice (scoli si gradinite) care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatilor de invatamant din comuna Fârliug.
  2. Asigurarea unui numar de 20 de viziere de protectie pentru cadrele didactice.
  3. Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din Fârliug cu 570 litri dezinfectant de maini pentru elevii, prescolarii si cadrele didactice din aceste unitati de invatamant.
  4. Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat de pe raza comunei cu 1.650 litri dezinfectant de suprafete pentru igienizarea spatiilor aferente acestor unitati de invatamant.
  5. Dotarea unitatilor de invatamant din comuna Fârliug cu un numar de 12 nebulizatoare (1 nebulizator/sala de clasa) necesare sterilizarii aerului.
  6. Dotarea unitatilor de invatamant din Fârliug cu un numar de 12 termometre (1 termometru/sala de clasa) necesare pentru verificarea temperaturii corporale a elevilor si prescolarilor, dar si a celorlalte persoane implicate in procesul educational.
  7. Asigurarea unui numar de 600 manusi sanitare pentru cadrele didactice.
  8. Asigurarea unui grad ridicat de protectie a elevilor si cadrelor didactice impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV-2 si, totodata, asigurarea conditiilor necesare pentru limitarea infectarii si transmiterii virusului SARS-CoV-2 intre participantii la activitatea didactica, dar si in comunitatile din care acestia provin.
  9. Implementarea proiectului, urmata de realizarea monitorizarii si raportarii derularii proiectului.
  10. Promovarea proiectului si realizarea activitatii de informare cu privire la acesta.
  11. Realizarea unui raport de audit al proiectului.

Rezultatele obținute în urma implementării proiectului sunt:

  1. Cei 111 de elevi si cele 15 cadre didactice au la dispoziție mastile de protectie necesare, in vederea asigurarii unui grad sporit de protectie impotriva infectarii si de limitare a raspandirii virusului.
  2. Cele 15 cadre didactice au la dispoziție viziere de protectie reutilizabile in vederea asigurarii unui grad sporit de protectie impotriva infectarii si de limitare a raspandirii virusului.
  3. Unitatile de invatamant preuniversitar din Fârliug sunt dotate cu 570 litri dezinfectant de maini pentru elevii, prescolarii si cadrele didactice care isi desfasoara activitatea in aceste unitati, in vederea asigurarii unui grad sporit de protectie impotriva infectarii si de limitare a raspandirii virusului.
  4. Unitatile de invatamant preuniversitar de pe raza comunei sunt dotate cu 1.650 litri dezinfectant de suprafete pentru igienizarea spatiilor aferente acestor unitati de invatamant.
  5. Unitatile de invatamant preuniversitar din Fârliug sunt dotate cu 12 nebulizatoare (1 nebulizator/sala de clasa) in vederea sterilizarii aerului din aceste unitati.
  6. Unitatile de invatamant de stat din Fârliug sunt dotate cu un numar de 12 termometre (1/sala de clasa) necesare pentru verificarea temperaturii corporale a elevilor si prescolarilor, dar si a celorlalte persoane implicate in procesul educational.
  7. Cele 15 cadre didactice au la dispoziție manusi sanitare in vederea asigurarii unui grad sporit de protectie impotriva infectarii si de limitare a raspandirii virusului.
  8. Este asigurat un grad ridicat de protectie a elevilor si cadrelor didactice impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV-2 si, totodata, vor fi asigurate conditiile necesare pentru limitarea infectarii si transmiterii virusului SARS-CoV-2 intre participantii la activitatea didactica (elevi si cadre didactice), dar si in comunitatile din care acestia provin.
  9. Proiectul a fost implementat si a fost realizata monitorizarea si raportarea derularii proiectului.
  10. Proiectul a fost promovat si activitatea de informare cu privire la acesta a fost realizata.
  11. Proiectul a beneficiat de realizarea unui raport de audit.

Data începerii proiectului:  01.12.2020

Data finalizării proiectului: 30.06.2023

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020