Caraş-Severin, Romania

VĂRĂDIA – De reţeaua de apă vor beneficia toţi locuitorii comunei Vărădia. Canalizarea este la nivel de promisiuni.

În centrul de comună, apa curentă a fost introdusă încă din 2012. Ca urmare a unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, în curând de această utilitate se vor bucura şi cei 600 de locuitori din satul aparţinător Mercina. De la primarul Dănuţ Muşa, am aflat că este vorba despre o investiţie în valoare de 1,2 milioane lei, reţeaua având o lungime de 8,5 km. În prezent, primăria aşteaptă să primească de la Guvern ultima tranşă de bani, în valoare de 500.000 de lei, inaugurarea reţelei fiind prevăzută pentru perioada următoare.

Primăria are în vedere şi introducerea reţelei de canalizare în comună. În acest sens, a fost deja depus la Guvern un studiu de fezabilitate. „Pentru a avea canalizare la Vărădia şi Mercina, investiţia s-ar ridica la aproximativ 4,5 milioane lei. Guvernul a dat semnale pozitive, sperăm să şi obţinem finanţarea”, ne-a declarat primarul.

Acesta ne-a vorbit şi despre o serie de lucrări edilitare pe care primăria le derulează din fonduri proprii în centrul de comună. În prezent, se execută lucrări la pavaje, rigole şi podeţe. „Este de vorba despre 1150 de metri pătraţi de pavaje, 400 de metri de rigole betonate şi 35 de podeţe. Valoarea se ridică la 350.000 lei şi estimăm că până săptămâna viitoare lucrările vor fi gata”, a încheiat primarul.