Caraş-Severin, Romania

ZĂVOI – Camere de supraveghere vor împânzi comuna Zăvoi printr-un proiect de 350.000 de euro. Conform primarului Doru Cîrdei, este deja semnat contractul pentru proiectul depus pe PNRR. Toate cele șapte sate vor fi supravegheate video grație unui sistem care va include și o dronă profesională!

„Aceasta va fi folosită pentru situații de urgență. La noi în zonă, unde accesul e dificil, pot apărea situații de turiști rătăciți, accidente în pădure sau incendii. Drona va oferi un control mai bun asupra zonei!”, declară primarul Cîrdei. Însă, pentru ca drona să poată fi manevrată corespunzător, va fi nevoie de o persoană instruită pentru a o putea folosi. În acest sens, primarul a discutat deja cu angajații primăriei pentru ca unul dintre aceștia să fie trimis la instruire pentru a putea folosi drona.

Până să vină drona, primăria vrea, tot prin PNRR, și stații de încărcare pentru mașini electrice în fiecare localitate. În prima fază însă, vor fi amenajate două, una în centrul de comună, cealaltă în apropiere de Poiana Mărului. Pe PNRR a fost depus și un proiect în valoare de 150.000 de euro, de dotare cu mobilier a școlilor comunei. „Așteptăm să semnăm contractul pe acest proiect. Acesta vine după ce, mai demult, am derulat un proiect similar, prin care am adus mobilier, tablete sau table inteligente pentru elevii de gimnaziu. Acum vom aduce pentru cei din ciclul primar.”, a încheiat primarul Cîrdei.

JCS-Ionel Ivașcu