Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Avertizarea meteo de cod portocaliu a fost emisă marți de Administrația Națională de Meteorologie, alături de una de Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, printre cele 24 de județe vizate fiind, de asemenea, și Caraș-Severinul!

Potrivit meteorologilor, în perioada 30 noiembrie, ora 23 – 01 decembrie, ora 11, în zonele montane din mai multe județe va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăşi 75-85 km/h şi va fi viscol. Judeţele vizate de această atenţionare de Cod portocaliu sunt: Satu Mare, Maramureş, Suceava, Bistriţa Năsăud, Mureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba şi Caraş-Severin.

ANM a emis tot marți şi o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori în 24 de judeţe. Astfel, în perioada 30 noiembrie, ora 20 – 01 decembrie, ora 16, în zona montană şi submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 şi 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăşi 85-95 km/h, viscolind ninsoarea. Până în dimineaţa zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile nord-vestice. Printre judeţele vizate de această atenţionare de Cod galben se regăsește și județul nostru.

JCS-L.A.