Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Concertele Pragu’ de sus reprezintă buchete de reverii oferite publicului de toate vârstele.

Trupa timișoreană de folk-pop-rock a susținut trei concerte la Reșița și se pare că vor urma și altele. „Primul concert a fost în formula electrică a trupei. Al doilea a fost un spectacol Călin Bârcean și Mircea Vintilă. La al treilea am venit în formula acustică. Cântăm piese proprii și cover-uri iar playlist-ul este ales în funcție de eveniment. Dl. Silviu Chira și-a arătat intenția de a ne invita periodic la Reșița. Îi mulțumim pentru receptivitate”, ne-a spus liderul trupei, Călin Bârcean (voce, chitară).

În ultimul concert la Reșița, Călin i-a avut alături pe Răzvan Pomoja (chitară), Costel Răsuceanu (bass, voce) și Cosmin Bârcean (percuție). În funcție de proiectele la care lucrează, Pragu’ de sus colaborează și cu tobarii Vali Potra și Cosmin Herac precum și cu chitariștii Florin Demea și Paul Șufaru.

Trupa a susținut primul concert în 2004. În timp, componența s-a modificat continuu, doar Călin și Costel fiind membri fondatori. Până în prezent, Pragude sus a lansat trei albume, intitulate sugestiv „Decupaj sonor”, „Ultimul poet” și „Blocaj în verde”. Piesele pun accent pe lucruri trăite, de la dragoste până la mesaje cu caracter social. Textele îi aparțin lui Călin sau unor poeți cunoscuți, ca Esenin ori Coșbuc. Muzica pornește de la ideile liderului și prinde contur cu ajutorul colegilor.

În curând, băieții vor veni în fața publicului cu două piese noi. A treia este în lucru alături de Mircea Vintilă, această piesă urmând să figureze pe viitorul album pe care formația îl va scoate împreună cu cunoscutul folk-ist.

Concertele Pragu’ de sus atrag public de toate vârstele, care creează o atmosferă prietenească. „Cel mai mult mă bucur când văd tineri la concertele noastre. De când s-a dat legea antifumat, părinții au început să-și aducă copiii. E frumos să vezi asta… Genul nostru de muzică nu e foarte susținut de media dar spectatorii reacționează foarte bine la ceea ce cântăm noi. E foarte important să oferim o alternativă publicului. Așa reușim să ajungem la public”, a mai spus Călin. Iar publicul de la Reșița a fost foarte darnic în aplauze.