Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Casa de Sănătate Caraș-Severin (CJAS) a reacționat după ce directoarea spitalului din Caransebeș a avertizat că bugetul decontat de CJAS pentru analizele la RMN și tomograf este unul limitat, ceea ce face ca unii din pacienții care vin cu bilet de trimitere să aștepte săptămâni, dacă nu luni, până prind un loc!

„În fiecare lună, după decontarea raportărilor lunii precedente se încheie acte adiționale de suplimentare valoare contract cu sumele rezultate din economii pentru furnizorii care au epuizat valoarea de contract a lunii precedente, situație în care s-a regăsit și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, inclusiv la regularizarea pentru luna octombrie 2023.”, se arată într-un document CJAS trimis la sfârșitul lunii noiembrie spitalului din Caransebeș. Cu alte cuvinte, dacă rămân bani necontractați pe alte servicii se poate suplimenta bugetul pentru analize RMN, dacă nu…

Cei de la Casa de Sănătate Caraș-Severin mai spuneau în același document că spitalul caransebeșean ar putea beneficia de fonduri suplimentare la o eventuală rectificare bugetară pentru anul 2023. Rectificare pe care nu a mai văzut-o nimeni! Totuși, vestea bună pe care a transmis-o șeful CJAS, Ionuț Popovici, e aceea că din ianuarie 2024, la spitalul din Caransebeș valoarea de contract pentru analizele CT+RMN a crescut la 60.112,48 lei pe lună, de la 52.000 de lei, media lunară în al doilea semestru al anului trecut.

JCS-N.C.