Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vicepreşedintele CJ Ionuţ Popovici îi reproşează şefului AquaCaraş „gestionarea proastă a resurselor financiare şi gestionarea foarte proastă a resurselor umane“. Oficialul judeţean a vorbit despre o sinucidere, despre o tentativă la acest gest şi despre un infarct suferit de persoane din conducerea operatorului de apă, ca urmare a deciziilor luate în cadrul societăţii.

Subiectul operatorului judeţean de apă AquaCaraş a fost bătut pe feţe mai puţin cunoscute publicului, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de Ionuţ Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. „Luni am fost la Bucureşti, am avut mai multe întâlniri cu factori de decizie din anumite ministere, chiar şi cu consultanţi ai AquaCaraş, şi am venit extrem de nemulţumit de conducerea actuală a societăţii, de dl Ciobanu, şi public îi solicit demisia, spunea Popovici. Şi dacă s-ar putea, în momentul în care o face, să o scrie cu „D“ mare. Pentru că, după un an, aproape că nu s-a întâmplat nimic la AquaCaraş. Eu având una dintre atribuţii coordonarea Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean, în care există şi un compartiment de monitorizare a serviciilor de utilitate publică – chiar dacă AquaCaraş este în subordinea directă a colegului meu, vicepreşedintele Flavius Nedelcea –, sunt obligat să mă aplec mai mult asupra acestei instituţii unde Consiliul Judeţean este acţionar majoritar. Şi, mai mult, trebuie şi sunt obligat să apăr interesele Consiliului Judeţean“.

Ionuţ Popovici a şi explicat ce anume l-a nemulţumit vizavi de managementul aplicat în cadrul operatorului judeţean de apă: „Am două componente care mă nemulţumesc, vizavi de activitatea dlui Ciobanu: gestionarea proastă a resurselor financiare şi gestionarea foarte proastă a resurselor umane. O să vă dau câteva exemple! Le voi da din punct de vedere uman. Poate greşesc că vi le dau, dar dacă nimeni nu le spune, eu chiar am curajul ăsta! Acum două, trei săptămâni, unul dintre directorii AquaCaraş a făcut un gest nepotrivit. Un al doilea director al AquaCaraş a suferit un infarct. Iar un om din Exploatarea Moldova Nouă, în urma unei decizii a conducerii AquaCaraş, s-a sinucis. Asta înseamnă să gestionezi foarte prost resursele umane într-o instituţie care nu este nici Gestapo-ul, şi nici măcar arestul Poliţiei Caransebeş! Sunt două dintre motivele pentru care solicit ferm demisia acestui individ care nu are ce căuta la AquaCaraş ca manager!“.

Potrivit vicepreşedintelui Popovici, nu este în regulă ca o firmă de nivelul AquaCaraş, care derulează un proiect de peste 328 de milioane de lei, să nu aibă un consultant. Mai ales că la vechiul consultant, societatea ar avea o datorie de peste un milion de euro şi „nu este în regulă să nu-i mai răspunzi la telefon, când acest consultant, cu o armată de avocaţi, poate să îngenunchieze AquaCaraş şi poate să pună în pericol acest mare proiect de apă şi canal al judeţului! A trebuit să merg la Bucureşti şi să deschid nişte uşi pe care acest om le-a închis. Relaţia cu primarii, beneficiarii direcţi ai acestui proiect… nu este în regulă să nu te înţelegi cu Luca Mălăiescu, nu este în regulă să nu te înţelegi cu Ioan Popa, nu este în regulă să nu te înţelegi cu Eugen Cismăneanţu şi cu ceilalţi. De aceea sunt foarte revoltat. Acest om nu mai are ce căuta acolo!“.

Deşi consideră că ar fi potrivit ca şeful AquaCaraş să-şi dea demisia, oficialul judeţan a precizat că, în perioada imediat următoare va fi analizată situaţia societăţii, şi indiferent ce decizie va fi luată, „eu nu voi sta cu mâinile în sân“, a promis Popovici.