Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Spunem asta pentru că, deși la noi pandemia și-a închis prăvăliile, s-a decis ca minunea închiderii centrelor de vaccinare să nu se mai facă acum, la mijlocul lui aprilie, ci… data viitoare, cine știe când, poate după 1 mai!

Nu de alta, dar în fiecare zi suntem bombardați cu știri oficiale despre o nouă tulpină, despre o mai mare virulență, despre o mai gravă situație, în vreme ce tabloul de lângă noi e clar! A venit primăvara și, odată cu ea, doar anotimpul virozelor. Strănutul incriminator a făcut ca, în câteva state europene, încă să existe restricții și să nu poți circula decât cu parafa Covid în frunte.

Așadar, centrele de vaccinare nu se mai închid zilele acestea, cum se aștepta, iar activitatea acestora va fi transferată în totalitate medicilor de familie.

Revenind pe meleaguri cărășene, avem un mare noroc, pentru că de la Direcția de Sănătate Publică aflăm, prin vocea purtătorului de cuvânt Daniel Botgros: „Există în acest moment, noi spunem, o veste bună pentru cei care doresc să se vaccineze în continuare împotriva Covid-19, cinci dintre centrele de vaccinare din Caraș-Severin nu se vor închide la mijlocul lunii aprilie, așa cum era scontat inițial, ele vor rămâne deschise, le vom prelungi activitatea până la data de 30 aprilie. Așadar, între 16 și 30 aprilie, aceste centre din județ vor rămâne deschise. Și este vorba de Centrul de la Liceul de Artă «Sabin Păuța» 1, din Reșița, centrele de la Caransebeș, de la Oravița, de la Oțelu Roșu și de la Băile Herculane. Ele vor putea vaccina în continuare anti Covid-19, după orarul cunoscut. Alături, desigur, de medicii de familie vaccinatori, care continuă să vaccineze anti Covid-19. Și să mai spunem că acum, în acest moment, în această perioadă se efectuează practic transferul acestei vaccinări anti Covid-19 către medicii de familie în totalitate“.

JCS-Antoniu Mocanu