Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Aliajele sunt un amestec de două sau mai multe metale, de obicei cupru și zinc. Aceste metale pot fi combinate pentru a produce alamă, bronz, argint nichelat sau argint 925.

Cel mai bun mod de a păstra aspectul optim al unor jante din aliaj 17 este prin curățarea lor în mod regulat cu lustruiri pentru metale. Acest lucru va îndepărta orice fel de tern care s-a acumulat pe suprafață de-a lungul timpului. De asemenea, ar trebui să depozitați aliajele în recipiente ermetice atunci când nu le folosiți și să folosiți cârpe de bumbac mai degrabă decât prosoape de hârtie, care pot conține substanțe chimice care pot provoca coroziune în timp.

Vă spălați des mașina?

Atunci când vine vorba de îngrijirea unor jante din aliaj 17, una dintre cele mai bune modalități de a începe este să efectuați curățări regulate ale mașinii dumneavoastră; menținerea unui program regulat de spălare nu protejează doar aliajele, ci întreaga mașină. Una dintre cele mai mari cauze de deteriorare a aliajelor este murdăria și resturile; mașina dvs. are nevoie de o curățare regulată pentru a evita acumularea acestora și producerea de zgârieturi.

Menținând un program de curățare regulat, eliminați riscul ca resturile și murdăria să provoace deteriorarea metalului de pe mașina dumneavoastră, fie că este vorba de jante aliaj 17 sau de caroserie. Vreți să vă păstrați întreaga mașină în siguranță, nu doar jantele din aliaj.

Murdăria de la frâne

V-a trecut vreodată prin minte cantitatea de murdărie și resturi care se va desprinde de pe frânele dvs. în timpul unui drum? Este un amestec de adeziv, fibre de carbon și mici așchii de metal care se desprind direct de pe plăcuțele de frână; atunci când nu se rezolvă acest lucru, poate provoca daune grave unor jante din aliaj 17. Acest amestec de materiale are o proprietate extrem de corozivă; acest lucru va distruge fără îndoială jantele din aliaj, îndepărtând acoperirea de lac și începând să deterioreze aliajul, dacă nu este curățat în mod regulat.

Cel mai bun mod de a vă menține în stare de funcționare jantele din aliaj este să folosiți o perie rigidă sau rigidă și un aparat de aburi dacă aveți acces la unul sau o găleată cu apă fierbinte. Aburul regulat va împiedica acumularea adezivului și a fibrelor de carbon și va ajuta la îndepărtarea tuturor așchiilor mici care se desprind de pe plăcuțele de frână; ar trebui să vă curățați întotdeauna jantele din aliaj pentru a îndepărta murdăria; aceasta este una dintre cele mai dăunătoare cauze de deteriorare a unor jante.

Lustruiți-vă jantele din aliaj

După ce ați curățat murdăria și resturile de pe acele jante din aliaj 16, lustruirea este o altă modalitate de a le proteja de orice deteriorare. Utilizând o lustruire de înaltă calitate pe jantele de aliaj, acestea vor arăta ca noi în cel mai scurt timp. Tot ce trebuie să faceți este să puneți polishul, să-l lăsați câteva minute și apoi să-l lustruiți; cu cât folosiți mai mult efort, cu atât mai bine vor arăta aliajele dvs.

Tot ce trebuie să faceți este să verificați de două ori dacă luciul pe care l-ați ales funcționează pe jantele din aliaj; trebuie să verificați dacă este potrivit pentru suprafețele din aluminiu, acoperite, cromate sau vopsite. De asemenea, lustruirea jantelor din aliaj vă ajută să le protejați de orice deteriorare cauzată de condusul pe șosele.

Folosiți un material de etanșare

Când vine vorba de a vă proteja în continuare jantele din aliaj, cel mai bun element pe care îl puteți folosi în acest scop este un material de etanșare; acesta va asigura că toată munca grea de curățare și lustruire a aliajelor dvs. nu se irosește. Nu numai că un material de etanșare va bloca strălucirea aliajelor dumneavoastră, dar va oferi și un strat protector. Aplicarea unui material de etanșare pe aliajele dumneavoastră va contribui la reducerea riscului de așchiere, zgârieturi și deteriorări și vă va ajuta pe termen lung atunci când vine vorba de curățare.

Etanșanții sunt o modalitate excelentă de a vă proteja aliajele; cu toții ne dorim să avem aliaje strălucitoare care să arate mereu ca noi; alegerea etanșantului potrivit pentru jantele dvs. este esențială; trebuie să vă asigurați că etanșantul funcționează pe materialul pe care îl aveți. Cel mai bine ar fi să verificați de două ori din ce material sunt făcute aliajele dumneavoastră; aluminiu, suprafețe acoperite, cromate sau vopsite. Astfel vă veți asigura că veți obține etanșantul potrivit pentru jantele dumneavoastră.

Uneori, acestea au nevoie de mai mult decât o simplă curățare

Uneori se ajunge în punctul în care curățarea și lustruirea nu vor fi suficiente; dacă jantele din aliaj sunt deteriorate, s-ar putea să aveți nevoie de un serviciu de reparații sau recondiționare. Fie că jantele din aliaj s-au deteriorat din cauza uzurii generale, fie că ați montat bordura și ați provocat deteriorarea, ar trebui să le duceți la centrul de recondiționare local.

Există două motive principale pentru a vă menține în stare de funcționare jantele din aliaj; în primul rând, jantele din aliaj zgâriate și deteriorate fac ca mașina dumneavoastră să arate degradată și veche. În al doilea rând, dacă alegeți să vă vindeți mașina în viitor, ar trebui să vă păstrați jantele din aliaj în stare bună, deoarece acestea pot crește costul de vânzare. Depinde de amploarea daunelor cât va costa recondiționarea lor; puteți apela la experții locali în jante din aliaj pentru a afla un cost după o discuție sau o evaluare a lucrărilor necesare.