Cel mai important este să facem echipă toţi reşiţenii! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa invită la acţiune toţi partenerii care pot pune umărul la dezvoltarea capitalei Banatului de munte!

Şeful administrativului reşiţean vorbeşte despre Barometrul Urban: „Ultimul studiu făcut de Banca Mondială prezintă o creștere substanțială a încrederii reșițenilor față de orașul lor. Proiectele și investițiile inițiate în ultimii ani au schimbat percepția publică față de calitatea vieții din municipiul nostru. Reșița era plasată acum câțiva ani în coada oricărui clasament, însă astăzi tot mai mulți locuitori spun că sunt mulțumiți de direcția în care se îndreaptă orașul. Departe de a fi un oraș perfect, Reșița mai are multe zone unde reșițenii consideră că este de lucrat. Spitalul Județean de Urgență rămâne, pe bună dreptate, un punct nevralgic. Accesarea fondurilor europene pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și creșterea confortului pacienților trebuie să fie o prioritate pentru noua conducere a Consiliului Județean, într-un parteneriat real cu Primăria Reșița“.

S-ar putea trage concluzia că reşiţenii şi-au recâştigat speranţa odată cu schimbările apărute în peisajul urban. Însă dincolo de toate astea, pe o reţea de socializare, primarul Ioan Popa constată încă schimbare în bine: „Îmbucurător pentru noi toți este că în studiul Băncii Mondiale, la întrebarea «Ești mulțumit că locuiești în Reșița?», răspunsurile ne plasează pe locul 10 din 41 de municipii măsurate. Este clar că reșițenii încep să aibă încredere că se poate. Dar pentru a reuși să ducem orașul nostru acolo unde ne dorim cu toții este nevoie să continuăm proiectele începute, să atragem cât mai multe fonduri europene și, cel mai important, să facem echipă toți reșițenii: administrația publică, ONG-uri, asociații culturale şi sportive, toți cei care pot pune umărul la modernizarea capitalei Banatului Montan!“.

JCS-A.M.