Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cei mai reprezentativi oameni ai fotbalului din Caraș-Severin din anul 2023 au fost premiați de către conducerea Asociației Județene de Fotbal! Printre invitații de marcă la acest eveniment din lumea fotbalului s-au numărat Daniel Oprița, antrenorul de la CSA Steaua București, și Ovidiu Popescu (jucător la FCSB), acesta fiind și cel mai reprezentativ fotbalist al județului din ultimii ani!

„Vreau să mulțumesc tuturor membrilor afiliați pentru parcursul din campionatele organizate de noi în anul 2023. Nu a fost o zi a bilanțului această gală, ci o zi prietenească și este foarte important ca la fiecare sfârșit de an să ne întâlnim. Sunt foarte bucuros că am depășit borna de 3000 de jucători legitimați în cadrul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, iar dintre aceștia am avut peste 200 de persoane prezente la Gala Fotbalului Cărășean. A fost și o festivitate de premiere a familiei noastre a fotbalului din Caraș-Severin. Așadar, am premiat cei mai buni jucători și antrenori din campionatul Ligii a IV-a, a V-a, din campionatul județean de futsal, din fotbalul feminin, precum și de la toate competițiile de copii și juniori. Aici vorbim de U7, U9, U11, U13, U15 sau campionatul județean U17 de juniori. Nu știu dacă prima parte a sezonului a fost una bună sau nu, noi ca asociație încercăm tot timpul să venim cu ceva nou în fiecare an. În anul 2023 ne-am axat mai mult pe promovare, suntem foarte mulțumiți, chiar dacă nu suntem la standardele cele mai înalte. Aici mă refer la faptul că transmitem în direct toate jocurile din Liga a IV-a pe pagina de socializare a Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin și pot să spun că la toți participanții la competiție am văzut o îmbunătățire în primul rând la atitudinea lor și în același timp la respectul față de adversar sau față de arbitri. De asemenea, noi am avut în 2023 două campioane naționale la copii născuți în 2010 și 2012.”, a declarat Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin.

Lolea a precizat că, și în 2024, AJF-ul se va axa tot pe promovare, mai ales la copii și juniori. „Pentru anul 2024 ne propunem să ne axăm foarte mult pe promovare atât la copii, cât și la juniori pe toate palierele. Sperăm să facă pasul către loturile naționale de juniori cât mai mulți tineri fotbaliști din județ. De asemenea, ne dorim ca fiecare echipă de Liga a V-a să aibă cel puțin o echipă de copii și juniori. O să încercăm din vară ca fiecare echipă de Liga a IV-a să aibă obligatoriu trei echipe de copii la înscrierea în competiție. Până la urmă, principalul nostru prerogativ este creșterea de copii și juniori și promovarea a cât mai multor tineri jucători pentru CSM Reșița, echipa noastră fanion a județului, sau pentru Voința Lupac, echipa din Liga 3. Totodată, sper ca din vară să avem încă o echipă din județul nostru în Liga 3!”, a încheiat Viorel Lolea.

JCS-Ștefan Moraru