Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm!“. Sub acest motto, Colegiul Național „Diaconovici-Tietz“ din Reșița serbează în zilele de 6, respectiv 7 octombrie 2022, 145 de ani de existență, de tradiție și de învățământ de calitate oferit de cea mai veche școală din oraș!

Încă de la începuturile sale, Colegiul „Național Diaconovici-Tietz“ s-a remarcat atât prin seriozitate și perseverență, cât și prin oferirea unui învățământ calitativ, dovadă a existenței sale îndelungate. „Acum, la ceas aniversar, suntem mândri de tot ceea ce înaintașii noștri ne-au lăsat drept moștenire, dar totodată încercăm să ducem această veche tradiție mai departe.Ne bucurăm de participarea la acest eveniment a excelenței sale doamna Regina Lochner, Consulul Republicii Federale Germania la Timișoara, a consultantului de specialitate pentru învățământul în limba germană din România, doamna Annette Richter-Judt, a deputatului pentru minoritatea germană în Parlamentul României, domnul Ovidiu Victor Ganț, a foștilor absolvenți, personalități de vază atât în țară cât și în străinătate, cât și a autorităților locale“, ne-a spus Viorica Gârtoi, directorul unităţii şcolare reşiţene.

Din agenda jubileului mai sus menționat fac parte tot felul de activităţi, ateliere de lucru, lecții demonstrative, evocări, întâlniri cu invitați, expoziţii etc.

Vineri, 7 octombrie 2022, în curtea şcolii are loc un careu festiv: Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița la 145 de ani. De la ora 11, în sala de festivităţi „Jean Monnet” se desfăşoară dezbaterea „Istorie și prezent la Colegiul Național «Diaconovici-Tietz» Reșița”, vor fi rostite alocuțiuni ale invitaților și va fi lansat „Almanahul aniversar al Colegiului Național «Diaconovici – Tietz» Reșița la 145 de ani de învățământ liceal la Reșița”. De la ora 14, la Cinematograful „Dacia” are loc spectacolul aniversar „Mesaj către viitor!”.

JCS-N.C.