Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Perifericele sunt o categorie de produse foarte căutate în lumea jocurilor video, deoarece sunt responsabile de interacțiunea dintre joc și jucător, astfel încât manevrabilitatea, sensibilitatea și mecanismul acestora devin calități foarte importante pentru un gamer.

Dacă sunteți la început în lumea jocurilor video și doriți să vă creați un setup de gamer, în acest articol vă vom răspunde la două întrebări cheie care să vă ajute: Ce sunt perifericele de gaming (tastatură gaming, microfon gaming, căști gaming wireless etc.) și cât de importante sunt acestea?

Ce sunt perifericele gaming?

Primul lucru care trebuie menționat este că denumirea de periferice se referă la orice dispozitiv care nu aparține consolei (sau PC desktop-ului) și care este conectat la aceasta în mod periferic (sau extern, de unde și numele de periferic) și nu face parte din echipament. Funcția sa este de a interacționa cu calculatorul pe care rulează un joc video.

Cât de importante sunt?

Foarte! Așa cum am spus mai devreme, acestea au rolul de a interacționa cu jocul, așa că a avea periferice mai profesioniste este o alegere excelentă. Există unele mai bune decât altele? Bineînțeles că există, dar totul depinde de tine, de ceea ce ți se potrivește, de nevoile și gusturile tale. Există mai sensibile, cu mai multe sau mai puține lumini, wireless sau cu fir. Cel mai important lucru este că alegerea finală va depinde de cea cu care vă simțiți mai confortabil să vă jucați.

Tipuri de periferice de gaming

Dacă vă place să jucați ca un profesionist de sporturi electronice, acestea sunt perifericele pentru gameri pe care trebuie neapărat să le includeți în configurația dvs.

Tastatura gaming mecanică: În mod ideal, o tastatură gaming ar trebui să aibă o apăsare lină a tastelor și un răspuns scurt. Și, bineînțeles, RGB este o necesitate la o tastatură gaming mecanică cu un stil gamer. O tastatură gaming cu membrană nu are taste separate și nu sunt mobile, acest lucru generează o senzație de zdrăngănit la apăsarea tastelor. De aceea, vă recomandăm să folosiți o tastatură gaming mecanică, deoarece acestea au o sensibilitate mai mare, o manevrabilitate și o reacție mai bună.

Mouse-uri de gaming: Acestea au unele caracteristici speciale, cum ar fi butoanele laterale și posibilitatea de a personaliza sensibilitatea mouse-ului. Dacă doriți să găsiți mouse-ul de gaming ideal, ar trebui să vă gândiți la tipul de senzor, cursor, greutatea etc. Important, la fel ca și în cazul tastaturii, este să alegeți un mouse care vi se potrivește.

Căști gaming wireless profesionale: Căștile gaming oferă un sunet mai pătrunzător și mai captivant.Acestea sunt perfecte pentru a simți imersia în lumea jocurilor. O pereche bună de căști gaming wireless poate face diferența în îmbunătățirea detaliilor audio și în diferențierea sunetelor, mai ales în jocurile de tip shooter. Este important să obțineți o pereche de căști gaming wireless care să vină cu un microfon încorporat. Acesta vă va facilita, atunci când jucați în echipă, să vorbiți pe Discord cu prietenii.

Controllere de consolă: Credeți sau nu (dacă sunteți începător), a avea controllere de consolă pentru un computer este o practică obișnuită, deoarece facilitează jocul. Din acest motiv, vă recomandăm să aveți întotdeauna unul în configurația dvs.

Mousepad-uri gaming: Mousepad-urile gaming sunt mousepad-uri care permit mouse-ului de gaming să alunece mai bine. Important, în afară de stil, deoarece poți găsi mai multe modele, dimensiuni și culori, este să îl găsești pe cel care produce mai multă sau mai puțină frecare, în funcție de stilul și gusturile tale de joc.

Microfon gaming: Dacă sunteți unul dintre cei care iubesc jocurile video sau dacă jucați la nivel profesionist, veți înțelege că comunicarea între toți jucătorii este extrem de importantă pentru a atinge obiectivele jocului, de aceea un microfon gaming este ideal. Microfoanele pentru gameri au devenit un element foarte important în ultimii ani. Deoarece această acțiune poate fi dusă în lumea profesională. În plus, este foarte popular pentru persoanele care doresc să facă un gameplay, să împărtășească jocuri și așa mai departe. Un microfon gaming constă, de obicei, dintr-o cască și un microfon încorporat pentru o mai bună versatilitate în jocuri. În ultimul timp, însă, câștigă tot mai multă popularitate microfoanele de sine stătătoare și în special microfoanele cu condensator. Microfoanele cu condensator sunt denumite astfel datorită modului în care sunt fabricate. Acestea sunt periferice sensibile, de înaltă fidelitate. Sunt utilizate în mediile profesionale pentru înregistrarea vocilor și instrumentelor, deoarece sunt cele mai potrivite pentru sunete de înaltă calitate sau detalii acustice imperceptibile de către alte dispozitive.

Dacă ești la început în lumea jocurilor video și ți-ai ales deja biroul și scaunul de gaming, sperăm că acest articol îți poate fi de mare ajutor în alcătuirea configurației de gaming și în găsirea perifericelor perfecte pentru calitățile și nevoile tale de gaming.