Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Angajatorii cărăşeni au rămas, şi săptămâna aceasta, la fel de săraci în oferte, însă nici agenţii economici europeni nu sunt mai ofertanţi!

La capitolul locuri de muncă, săptămâna aceasta a debutat cu o ofertă la fel de scurtă din partea angajatorilor cărăşeni. Doar 39 în tot judeţul. Până nu demult, angajatorii se văitau de lipsa forţei de muncă, deşi spusele lor nu au fost niciodată confirmate de listele cu posturi libere, publicate pe la agenţiile de ocupare. Chiar şi aşa, nici mama Europă nu mai stă bine la acest capitol, pandemia paralizând pe mai toată lumea. Prin reţeaua EURES, ramura aferentă ţării noastre, angajatorii din Spaţiul Economic European scot la bătaie doar 119 locuri de muncă. Ele sunt disponibile la nivel naţional, pentru oricine este interesat de ele.

În Norvegia sunt disponibile 58 de locuri de muncă: medic, măcelar, dezosator, ghid (stagiar) pentru caiac, mecanic semiremorcă, mecanic auto, vopsitor auto, tinichigiu auto şi zidar/faianțar. În Suedia se oferă 20 de locuri de muncă pentru culegătorii de căpșuni. Irlanda scoate la bătaie 11 posturi de asistent medical, iar Danemarca – zece de specialist IT. În Polonia, se poate emigra pentru cinci locuri de muncă de dulgher, zidar şi fierar betonist. Iar în Malta sunt libere cinci posturi de mecanic naval. Germania caută patru şoferi de camion, în vreme ce Finlanda are disponibile patru posturi de apicultor, operator-procesator de miere şi tinichigiu. Belgia încheie lista cu două locuri de muncă de lider în domeniul angajament client.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă disponibil în Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând secţiunea EURES de pe site-ul www.anofm.ro.

JCS-A.M.