Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta consideră ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după ce a fost întrebat ce poate să facă pentru a scoate Reșița din izolare ca să atragă mai mulți investitori!

Gugulan declarat, Sorin Grindeanu crede că municipiul în care s-a născut și a crescut are avantajul că este un important nod rutier și feroviar. Dacă mai punem și existența unui aeroport, spunem noi, chiar dacă nu de anvergura celui de la Timișoara, spre exemplu, Caransebeșul are toate atuurile pe care, din păcate, Reșița nu le are din cauze geografice. Iar Uniunea Europeană a inclus Caransebeșul în strategiile sale dezvoltare.

„Ține de geografie faptul că municipiul Caransebeș este la drum european, că este un important nod de cale ferată, ține de culoarele europene aprobate. Culoarul european pe această zonă, aprobat de Comisia Europeană, trece pe la Caransebeș, asta e. Timișoara-Caransebeș-Severin-Calafat și trece în Bulgaria. Acesta e culoarul european, fie că vorbim de rutier, fie de zona feroviară. Asta nu înseamnă că Reșița trebuie să rămână izolată! Haideți s-o luăm pas cu pas, să vedem întâi despre drumul expres și să vedem despre cele șase loturi de cale ferată, care în primul rând leagă Carașul, chiar dacă e Caransebeș, leagă Carașul la culoarele europene.”, a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent recent în orașul natal.

JCS-R.M.