Căvăranul se apără de furia Măcicaşului - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CONSTANTIN DAICOVICIU – Importante lucrări de decolmatare şi lărgire a albiei pârâului Măcicaş, care străbate două sate, Prisaca şi Zăgujeni, din comuna Constantin Daicoviciu, se desfăşoară în această perioadă ca urmare a unei investiţii ce vizează zonele cu risc ridicat de inundaţii sau ruperi de mal!

Primarul comunei, Daniel Boambeş, a declarat că această investiţie este foarte importantă pentru comuna pe care o administrează, mai ales pentru satele Prisaca şi Zăgujeni, care au avut de suferit în urma inundaţiilor din zonă.

„Lucrarea se realizează pe o lungime de 8 km, din care 4 km în intravilanul localităţilor Zăgujeni şi Prisaca şi 4 km în aval de Prisaca, la vărsarea Măcicaşului în râul Timiş, în extravilan. La ora actuală se lucrează în intravilanul localităţii Prisaca, se continuă lucrările începute de doi ani. Anul trecut s-a făcut zona centrală a satului, iar acum se lucrează pentru a se finaliza întregul curs al pârâului Măcicaş”, a spus Daniel Boambeş.

Edilul a mai precizat că în viitorul apropiat se va construi un pod în apropiere de Staţia de epurare Prisaca, tot în cadrul acestui proiect.

„Mulţumesc conducerii ABA Banat Timişoara pentru sprijinul extrem de consistent acordat cetăţenilor comunei noastre, mai ales având în vedere faptul că anul trecut în această perioadă am avut o inundaţie foarte mare, care ar fi afectat mult mai grav gospodăriile dacă nu erau lucrările de regularizare a celor de la Apele Române”, a mai declarat primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeş.

Edilul ne-a mai spus că în aceste zile se lucrează la asfaltarea drumurilor vicinale pe traseul Mâtnicu Mare – Prisaca, prin pomicultură.

JCS-Gabi Berger