Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Indiferent de vreme şi buget, tinerii reşiţeni găsesc soluţii distractive pentru petrecerea timpului liber.Distracţiile la maxim până în zorii zilei, petrecerile de noapte, cluburile şi discotecile, sunt doar câteva lucruri de care sunt interesaţi tinerii. Pentru ei distracţiile sunt ocazii de socializare şi de consolidare a legăturilor de prietenie. Pentru reşiţeni, după cum afirmă mulţi dintre ei, „oferta“ locurilor de distracţie este destul de slabă dar nu se pot plânge întrucât tinerii nu duc lipsă de inventivitate.

Cafenelele, barurile sau sălile de biliard nu duc lipsă de clienţi. În fiecare zi tinerii reşiţeni îşi petrec orele libere în aceste locaţii. Pasionat de biliard este şi Alex Tudor. Tânărul de 23 de ani ne-a mărturisit că acest joc este activitatea pe care preferă să o desfăşoare în timpul liber.

„De câte ori am ocazia ies cu prietenii la o bilă. Este un joc relaxant, îţi dezvoltă atenţia şi vederea în spaţiu. În plus, nu este nici prea scump. O oră de biliard ne ajunge maxim 12 lei“, ne-a declarat Alex.

Ceva mai comod, Adrian Sava preferă să se relaxeze „la o cafea sau un suc“, tot cu prietenii. Preţul pentru aceste momente de relaxare este în funcţie de consumaţie.

„O cafea costă patru lei, un suc, cinci lei, o ciocolată caldă, şase lei iar un cocktail poate ajunge la 10 lei“, ne-a mărturisit tânărul. În schimb, pentru Cristina Pop distracţia şi relaxarea sunt sinonime cu natura şi sportul. „În timpul liber prefer să fac foarte multă mişcare. Nu îmi place să stau închisă într-un bar sau club. Chiar dacă este mai scump prefer să merg la munte, să schiez. Asta pe timp de iarnă. Vara merg cu cortul, înot, alerg, sau joc tenis“, ne-a declarat tânăra de 28 de ani.

Indiferent de acţiunile pe care le desfăşoară în timpul liber, tinerii reşiţeni sunt dispuşi să plătească orice sumă pentru a-şi „reîncărca bateriile“ pentru o nouă săptămână.

Lavinia Predescu