Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prima întâlnire dintre oficialii ANPC şi operatorii economici a avut loc vineri, la Reşiţa, şi a fost găzduită de prefectul Cristian Gâfu! 

Reuniunea a vizat prezentarea celor mai recente prevederi ale legii referitoare la drepturile consumatorilor, în condiții de pandemie, precum și informarea agenților economici cu privire la regulile la care aceștia trebuie să se alinieze, mai ales în perioada Sărbătorilor Pascale, în care se intensifică puternic activitatea comercială.

La întâlnire au participat operatori economici din Caraș-Severin, atât din zona de cazare primire turistică, cât și din zona de alimentație publică, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Prezent la Reşiţa, în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Claudiu Dolot a spus că acest demers a fost iniţiat în beneficiul consumatorilor: „Din prima zi a mandatului meu am afirmat că este esenţial să îmbinăm activitatea de consiliere și prevenție cu cea de control și supraveghere a pieței, în beneficiul consumatorilor. Mă bucur că astăzi facem primul pas în această direcție, chiar aici, în inima Banatului, de unde vom porni apoi, în toată țara“.

Caravana de Prevenție și Consiliere își va continua parcursul în zilele următoare, în alte zone ale țării.

JCS-A.G.