Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Regal automobilistic, în zilele de 26 şi 27 iunie, pe Valea Domanului. Reșița este gazda unei noi etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Evenimentul poate fi urmărit online sau chiar de pe traseu!

Pilot, antrenor, preşedinte de club, Cătălin Ţuţuian se numără printre cei 72 de piloţi care vor concura, la diverse categorii şi clase, pe traseul dintre Reşiţa şi Caraşova, în acest weekend. „În primul rând vin cu foarte mare plăcere. Eu nu mă gândesc la performanţă, nu fac asta la nicio competiţie, pentru că eu merg în limita maşinii, îmi fac treaba de pilot iar performanţa vine singură“, ne-a spus pilotul din Moldova Nouă, plecat în Bucureşti din anul 2004. Şi chiar dacă nu se gândeşte la performanţă, Cătălin o obţine, în urmă cu o lună, la Râşnov, câştigând Grupa A, Clasa A2. „La Râşnov am demonstrat că poţi învinge cu o maşină de până în 2000 cmc, motor aspirat, şi un A4 turbo“, ne-a spus Cătălin Ţuţuian. Obiectivul pe 2021? „Anul acesta mi-am propus să particip la toate etapele de viteză în coastă, să câştig clasa şi categoria mea şi să iau titlul de campion naţional. Poţi face performanţă la coastă şi cu 180 de cai putere, dacă îţi faci treaba de pilot“, ne-a spus pilotul cărăşean.

Cătălin Ţuţuian are performanţe şi ca antrenor. Anul trecut, cu elevii lui a câştigat trei titluri de campion naţional la karting, la trei clase diferite: „La clubul meu antrenez şi copiii de diferite vârste, dar şi adulţi. Am mai multe ramuri la motosport: time attack, rally, coastă şi autoslalom“.

Aşa cum v-am spus, pilotul cărăşean este din Moldova Nouă, iar din 2004 a plecat la Bucureşti unde se descurcă pe cont propriu, fiind unul dintre piloţii care se autofinanţează de cele mai multe ori: „Mă finanţez pe mine, investesc în mine. Sigur că orice sponsor este binevenit pentru că sunt multe cheltuieli. Nu am firme mari în spate, dar am mulţi oameni care îmi sunt aproape“.

Cătălin Ţuţuian este absolvent al celebrei şcoli franceze de pilotaj „La Filière – FFSA“, cea mai complexă şcoală din lume, acolo unde spune că a învăţat tot ceea ce l-a ajutat să performeze ca pilot şi om. Aşadar, sâmbătă şi duminică îl puteţi urmări, turând un Clio Ragniotti, la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, unde participă cu mare plăcere, mai ales pentru că este acasă, în Caraş-Severin.

JCS-Nina Curiţa