Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primăria depune un nou proiect în sprijinul pacienților, de data aceasta unul privind „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș”. Ar fi nevoie, după calculele celor de la Compartimentul Proiecte Programe al municipalității, de peste 14,3 milioane lei inclusiv TVA pentru implementarea proiectului, bani pe care primăria speră să-i obțină din PNRR!

Datele arată că în acest moment, în spitalul caransebeșean, rata infecțiilor nosocomiale e de 0,70%, rata infecțiilor Clostridium difficile e de 0,20%, iar rata infecțiilor cu microorganisme MDR e 0%, numărul de probe analizate fiind de 1277.

„Se impune astfel dotarea spitalului cu echipamente de ultimă generație destinate reducerii infecțiilor nosocomiale, cât și utilizarea responsabilă a acestora. Vorbim de sisteme de decontaminare a aerului din încăperi, sisteme de dezinfecție suprafețe cu abur/presiune înaltă, sisteme de sterilizare echipamente protecție personal, sisteme de curățenie automate care utilizează tehnici avansate pentru dezinfecție/decontaminare aer, suprafețe și sau echipamente, sisteme de sterilizare instrumentar medical și echipamente bazate pe tehnologii moderne cu plasmă, UV etc”, se arată în materialul ajuns pe masa aleșilor locali, care au aprobat de altfel depunerea proiectului.

Ar fi încă un proiect cu fonduri europene pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, alte două fiind în plină derulare: cel privind dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație (aproape 40 de milioane de lei) și cel privind eliminarea riscurilor de incendiu prin refacerea tuturor instalațiilor (de peste 11 milioane de lei).

JCS-R.M.